Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda onderstreept ambities met nieuwe F1-vestiging in Groot-Brittannië

Honda heeft aangekondigd dat ze zich in Groot-Brittannië gaan vestigen. Het Japanse merk bouwt vanaf 2026 de Formule 1-motoren voor Aston Martin en onderstreept zo de torenhoge ambities.

Honda logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 werd bekend dat Honda vanaf 2026 gaat samenwerken met Aston Martin. Het Japanse merk kende de afgelopen jaren successen met Red Bull, maar stopte eind 2021 'officieel' als motorleverancier in de Formule 1. Toch ondersteunt Honda Red Bull nog bij de bouw en het onderhoud van de motoren. Nu vestigt Honda zich in Groot-Brittannië om vanaf 2026 een vliegende start te bewerkstelligen met Aston Martin. Het bedrijf maakt dat nieuws bekend in een statement.

"Honda Racing Corporation heeft een nieuwe dochteronderneming, Honda Racing Corporation UK Ltd., opgericht in het Verenigd Koninkrijk", staat er in het statement. "Het nieuwe bedrijf is primair opgericht om na races onderhouds- en voorbereidingstaken uit te voeren, terwijl het ook zal fungeren als een logistieke afdeling voor de Europese regio."

"De oprichting van HRC UK zal de effectiviteit van Honda's power unit-activiteiten verder verbeteren, ter versterking van de samenwerking met Aston Martin. In mei 2023 maakten Honda en Aston Martin bekend dat ze zullen gaan samenwerken. Honda kan motoren leveren die voldoen aan de F1-reglementen van 2026."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China