Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda onderzoekt betrouwbaarheidsproblemen Gasly en Hartley

De motorupgrade van Honda is weliswaar snel, maar vooralsnog ook weinig betrouwbaar gebleken. In zowel canada als Frankrijk waren er problemen met de krachtbron.

In Canada was Pierre Gasly nog het slachtoffer van motorproblemen, in Frankrijk was het Brendon Hartley die zijn Toro Rosso tijdens de vrije trainingen stil moest zetten. Vanaf vandaag onderzoekt Honda de motor van Hartley op de thuisbasis in Japan, aangezien het op het circuit niks vreemds wist te ontdekken. "We zullen die motor van Hartley uitgebreid onderzoeken en afhankelijk van die uitkomsten onze maatregelen nemen. Op basis van een rapport over dat onderzoek kunnen we vervolgens inschatten hoe lang het duurt en hoeveel inspanningen het vergt om die problemen te verhelpen", aldus Honda's motorsportbaas Toyoharu Tanabe in gesprek met Autosport.com .

Tanabe geeft overigens aan dat de problemen van Gasly in Canada en Hartley in Frankrijk verschillend van aard zijn: "Maar of dat een goede zaak is of juist niet, dat durf ik niet te zeggen. Het is vooral zaak dat we de oorsprong van die beide problemen weten te achterhalen, om die vervolgens voor de toekomst uit te sluiten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'