Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda onzeker over introductie nieuwe update

Nog steeds is er geen uitsluitsel of McLaren en Honda ook na dit Formule 1 seizoen met elkaar verder gaan. Feit is in ieder geval dat McLaren en Honda eindelijk de juiste richting zijn ingeslagen. In Hongarije scoorde het team voor het eerst dit seizoen een dubbele puntenfinish.

Logischerwijs is het te verwachten dat Honda nog dit seizoen met een volgende update komt. Toch neigt de Japanse motorleverancier er naar om de introductie uit te stellen. Honda baas Yusuke Hasegawa laat aan Autosport weten waarom Honda twijfelt over een volgende update. "We zijn op de hoogte van wat andere fabrikanten met hetzelfde motor-concept hebben bereikt. Een aantal fabrikanten rijdt met hetzelfde concept als wij. Dat betekent in ieder geval dat ons concept goed is. We weten alleen niet hoe zij bepaalde zaken hebben opgelost." "Bepaalde elementen die van belang zijn voor betere prestaties zijn bij ons bekend. We zijn er alleen nog niet over uit welke van deze elementen we nu door moeten voeren," aldus Hasegawa.

Tenslotte geeft de Honda baas eerlijk toe dat Honda een inschattingsfout heeft gemaakt. "We hebben het inderdaad onderschat. Het is voor iedereen duidelijk dat we een inhaalslag moeten maken. Daarom hebben we ook zo snel mogelijk een conceptwissel gemaakt waar we vorig jaar in mei al mee zijn begonnen. Echter, een jaar is gewoon te kort." "In theorie hebben we al de nodige vooruitgang geboekt. We zitten nu halverwege ons doel maar we moeten nog behoorlijke wat stappen maken om in de buurt te komen van de topteams. Ik betwijfel echter of we daarvoor dit jaar nog een update moeten introduceren, we zullen het zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"