Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda op zoek naar extra vermogen na wederom moeizaam GP-weekend

Motorleverancier Honda is blij dat Max Verstappen de schade beperkt wist te houden in Qatar, maar weet dat het beter moet wil het Lewis Hamilton van een achtste wereldtitel afhouden.

De spanning in het wereldkampioenschap is om te snijden. Daar was in Qatar met name buiten de baan veel van te merken, want de race kende geen strijd vooraan. Daarvoor was Lewis Hamilton simpelweg veel te snel. "De eerste GP van Qatar werd een spannende race voor ons, met beide Red Bull-Honda's die veel inhaalacties lieten zien. Max, die een ongelukkige gridstraf kreeg, klom meteen van de zevende naar de tweede plaats op. Checo (Perez, red.) reed ook erg sterk en klom van P11 naar P4", blikt Honda-topman Toyoharu Tanabe terug.

Tanabe weet dat het beter moet

Mercedes geeft Honda momenteel het nakijken. De topsnelheid van Hamilton was in Qatar dan wel minder indrukwekkend, maar de Brit gebruikte zijn 'oude' motor. Mercedes spaarde de nieuwe motor, ingezet tijdens de Braziliaanse GP, voor de komende races. Honda weet dat het meer vermogen zal moeten vinden. "Het was geen gemakkelijk weekend voor ons, maar het resultaat is het belangrijkste. Max leidt nog altijd het WK en bij de constructeurs liep Red Bull in op Mercedes." "We hebben nu een week zonder Grand Prix en dus gaan we met onze beide teams hard werken om te kijken hoe we onze prestaties voor de laatste twee races van het seizoen kunnen verbeteren", aldus Tanabe.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024