Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda optimistisch: "We geloven dat we Mercedes écht kunnen inhalen"

Red Bull's motorpartner Honda zit bepaald niet stil. In Spa introduceerden de Japanners de Spec 4-motor van Honda en men sluit niet uit dat er ook nog een Spec 5-komt. Nu alle upgrades hun vruchten af beginnen te werpen, gelooft Honda dat Mercedes écht te verslaan is.

Max Verstappen Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

De Japanner Yasuaki Asaki is hoofd ontwikkeling bij Honda en in die functie verantwoordelijk voor het almaar verbeteren van de motor die achterin de Red bull RB15 van onder andere Max Verstappen ligt. Na drie upgrades in 2019 tot dusver ziet Asaki de toekomst rooskleurig in.

"Het is altijd het doel geweest van Honda om Ferrari en Mercedes bij te halen. Gezien de cijfers waarmee de ontwikkeling van de motor dit seizoen gepaard gaat, geloven we voor het eerst écht dat we Mercedes kunnen inhalen", aldus de Japanner in gesprek met het Japanse Autosport Web.

Of dat er dit jaar nog in zit durft Asaki niet te voorspellen, wel denkt hij te weten dat Honda en Red Bull op sommige circuits goed uit de voeten moeten kunnen: "Ik denk dat het reëler is om Mercedes in 2020 te willen verslaan. Op sommige circuits zullen we dit jaar echter beter zijn dan op andere, maar omdat ook de auto van Red Bull steeds beter wordt, is winnen niet onmogelijk."

Asaki geeft daar bij aan dat Honda het vooral op Suzuka goed wil doen: "Als Honda willen we op ons eigen thuiscircuit natuurlijk goed scoren, dat is in het restant van 2019 een doel op zich."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"