Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda: "Samenwerking met Red Bull sterker na aankondiging breuk"

Wie denkt dat het aangekondigde vertrek van Honda uit de Formule 1 de positie van Red Bull heeft verzwakt, heeft het mis. De samenwerking tussen beide partijen is sindsdien alleen maar sterker geworden. Dat claimt Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto.

Gasly Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was ruim een week voor de Grand Prix van de Eifel dat Honda aankondigde aan het eind van 2021 de sport te verlaten en daarmee ook Red Bull en AlphaTauri. Honda's-motorsportbaas Masashi Yamamoto knijpt zichzelf nog altijd in zijn handen met de manier waarop de beide Formule 1-teams met dat nieuws zijn omgegaan.

"Direct na die bekendmaking heb ik die teams tijdens de Grand Prix van de Eifel zien vechten als nooit te voren. Onder de gegeven omstandigheden denk ik dat Red Bull en AlphaTauri zeer vriendelijk hebben gereageerd op het nieuws. Sterker nog, ik denk dat de samenwerking er alleen maar sterker door is geworden", zo laat hij optekenen in gesprek met het Japanse Autosport-Web.

Maar wat nu voor Honda? Blijven ze in de kantlijn betrokken bij Red Bull vanaf 2022? Yamamoto spreekt nogmaals de intentie uit om de beide teams te blijven ondersteunen binnen de mogelijkheden die Honda heeft, maar een deal is nog niet beklonken.

"Normaal gesproken geldt een deadline van 1 januari voor een dergelijk besluit, maar omdat de reglementen voor 2022 nog niet volkomen duidelijk zijn (Yamamoto doelt ongetwijfeld op regels over een mogelijk engine freeze, red.), is het nog niet mogelijk om tot een akkoord te komen."

Quiz

De Grote Max Verstappen 2020 Quiz

Het jaar is om, het nieuwe jaar staat voor de deur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus, ook voor Max Verstappen. Wat weet jij allemaal nog van het afgelopen Formule 1-seizoen van Max Verstappen?

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"