Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda sluit nieuwe partnership met turboleverancier

Honda Motor Co. en IHI Corporation hebben hun samenwerking verlengd met twee seizoenen. Beide partijen gaan in de toekomst nauwer samenwerken om zo de ontwikkeling en prestaties van de turbocharger te verbeteren.

Sinds 2015 werken Honda en IHI samen en in de nieuwe samenwerkingsvorm worden de banden nauwer aangehaald. IHI is de leverancier en ontwikkelingspartner voor de turbo van de F1-motor. De gezamenlijke doelstelling is om de ontwikkeling van de power unit te versnellen en te zegevieren in de koningsklasse van de autosport.

De Japanners maakten in 2018 een inhaalslag, maar zijn nog niet op het gewenste niveau. Daarin moet volgend seizoen verandering komen als Honda de beide Red Bull teams van motoren voorziet. Katsuhide Moriyama van Honda kijkt uit naar het behalen van gezamenlijke successen: "IHI is een gevestigde naam op het gebied van roterende machine technologie, waarbij het jarenlange ervaring heeft in de scheepsbouw en het ontwikkelen van stoomturbines. Die ervaring gaat al terug tot de negentiende eeuw. We verwachten dat dit partnership een goede volgende stap is voor het verbeteren van onze performance en blijven pushen om te zegevieren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden