Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda stelt Verstappen gerust en kondigt sterk verbeterde motor aan

Honda mag dan wel de sport verlaten na het einde van het 2021-seizoen, volgend jaar gaan de Japanners samen met Red Bull nog vol voor overwinningen en zelfs de wereldtitel. Dat zal het doen met een nieuwe motor.

Toyoharu Tanabe Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vrijdagochtend kwam het nieuws dat Honda de Formule 1 na afloop van het volgende seizoen zal verlaten. Red Bull moet en zal op zoek gaan naar een nieuwe motorleverancier, maar de Japanners willen de samenwerking op een mooie manier afsluiten. Dat laat de Japanse motorleverancier weten nadat ze het verrassende nieuws bekend maakte.

"Motorsport zit in het DNA van Honda. We zullen dan ook gepassioneerd blijven en nieuwe uitdagingen aangaan om nummer één te worden in alle categorieën waarin we aanwezig zijn", zo laat Takahiro Hachigo, de president van Honda, optekenen.

Dat geldt ook volgend jaar nog steeds, als Honda voor het laatste seizoen als motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri aanwezig is de koningsklasse. "Om de verwachtingen van de fans tegemoet te komen, zal Honda dit en volgend seizoen in de Formule 1 nauw samen blijven werken met Red Bull en AlphaTauri en haar uiterste best doen om tot en met het einde van ons verblijf overwinningen te veroveren."

"Om dit te bewerkstelligen zullen we in 2021 een sterk verbeterde motor introduceren, die voor betere prestaties moet zorgen", aldus Hachigo, die zag dat het Formule 1-avontuur van Honda niet altijd even vlekkeloos verliep.

"De eerste drie jaar terug in de Formule 1 verliepen stroef, maar we hebben die periode achter ons gelaten en tot dusverre vijf overwinningen in de wacht gesleept. Ik denk dan ook dat we de sport met opgeheven hoofd kunnen verlaten."

Alles over de onverwachte tweede plek van Max Verstappen in Rusland, de bijzondere straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes