Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda streeft naar minstens vijf Grand Prix-zeges voor Red Bull in 2019

Als het aan Honda-voorman Toyoharu Tanabe ligt, boeken Pierre Gasly en Max Verstappen in het komende Formule 1-seizoen meer dan vier Grand Prix-overwinningen. De Japanse beleidsman sprak namelijk het streven uit om de prestaties van 2018 te verbeteren.

In het vorige Formule 1-seizoen reikte de teller van Red Bull Racing tot vier overwinningen. Toenmalig Red Bull-rijder Daniel Ricciardo zegevierde in China en Monaco, Max Verstappen klopte al zijn concurrenten in Oostenrijk en Mexico.

Tanabe wil niet te hoog van de toren blazen, maar hoopt in ieder geval zijn nieuwe partner te kunnen verblijden met meer zeges dan dat zij vorig jaar scoorde. "Ons doel is om zowel Toro Rosso als Red Bull Racing een stap te laten zetten in de stand om het constructeurskampioenschap", laat Tanabe tegenover onder meer RacingNews365 weten. "Vorig jaar werden we in de beginperiode van onze samenwerking met Toro Rosso direct een keer vierde. Dit jaar willen we er graag een schepje bovenop doen. Wat betreft Red Bull Racing: niets is beter dan het winnen van races, dus ik hoop dat we daar toe in staat blijken. Ook met dat team willen we de prestaties van 2018 overtreffen." De laatste race die werd gewonnen door een Honda-aangedreven wagen was de Hongaarse Grand Prix van 2006. Destijds bleek Jenson Button de beste in verraderlijke omstandigheden. Sindsdien is Honda niet verder gekomen dan een handjevol podiumplaatsen.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst