© YAMAHA

Nieuwsoverzicht

Honda-teambaas haalt uit: "Rossi's tijd is voorbij"

16 dec. 2018 12:01 Wanda Bisschop 1 reacties
Met zijn negenendertig jaar is Valentino Rossi de oudste MotoGP-coureur, maar ook in 2019 staat de flamboyante Italiaan gewoon weer op de grid. Toch vindt niet iedereen dit een goede ontwikkeling. Met name Honda-teambaas Alberto Puig vindt dat Rossi eens goed bij zichzelf te rade moet gaan.

"Valentino is een fantastische coureur en ik heb enorm veel respect voor hem. Hij is nog steeds hongerig naar succes, maar hij kan maar moeilijk accepteren dat hij niet meer kan winnen", aldus Puig in gesprek met de Spaanse krant La Vanguardia.

De Honda-teambaas gaat zelfs nog een stap verder en stelt dat 'The Doctor' moet inzien dat zijn tijd voorbij is: "Rossi vindt het lastig om te accepteren dat zijn tijd voorbij is. Zoals ik al zei, heb ik veel respect voor hem, maar aan alles komt een einde. Of Rossi het nu wilt of niet, hij is niet langer de beste. Dat is Marc Marquez."

Racingnews365 sprak recent met Valentino Rossi en de racende legende verwacht in 2020 weer helemaal mee te doen in de strijd voor de titel. 'Vale' ziet zijn leeftijd niet als een beperking.

Rossi behaalde in totaal maar liefst zeven wereldtitels in de MotoGP, maar zijn laatste titel dateert van 2009. In de afgelopen jaren was het vooral de Spanjaard Marquez die heer en meester was in de MotoGP met liefst vijf titels in de laatste zes jaar.

Uitgerekend tussen deze beide kemphanen ontstond in de afgelopen seizoenen een felle strijd, maar volgens Puig lag dat niet aan zijn pupil. De Honda-teambaas wijst daarbij naar het kamp van Yamaha, zo weigerde Rossi om, na een van de incidenten, de hand van Marquez te schudden. "De methodes die Rossi gebruikt, zijn niet altijd meer de juiste. Ik heb nog nooit gezien dat Marc in duel met Rossi over de schreef is gegaan. Het waren altijd race-incidenten."

Over zijn eigen pupil is Puig lyrisch: "Hij is een echte killer op de motor. Perfectie bestaat niet, maar Marc komt in de buurt. En, hij kan nog altijd beter worden gezien zijn nog jonge leeftijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen