Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda trots en vastberaden nadat Verstappen in voetsporen Senna treedt

Honda geniet met volle teugen van de historische overwinning van Max Verstappen in Monaco. Voor de Japanners smaakt het naar meer, 29 jaar na de laatste overwinning van de Japanners in het prinsdom.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door zijn overwinning in de straten van Monaco treedt Max Verstappen in de voetsporen van Ayrton Senna, die bijna dertig jaar geleden Honda een zege schonk in het prinsdom.

Na de historische overwinning van de Nederlander, die hem de leiding in de WK-stand opleverde, is de Japanse motorleverancier vastberaden om die voorsprong om te zetten in een wereldtitel.

"We zijn erg verheugd dat we de Grand Prix van Monaco, een van de meest belangrijke en historische races op de kalender, hebben gewonnen. Het is bovendien een van de drie races die deel uitmaakt van de Triple Crown", zo is Masashi Yamamoto, de Managing Director van de Japanners, trots. Hij zag hoe de Nederlander 29 jaar na Senna in Monaco met een Honda-motor wist te winnen.

"De laatste keer dat Honda hier won was in 1992, met Senna en ik ben er zeker van dat deze overwinning voor Verstappen heel speciaal is", aldus Yamamoto. Tot zijn vreugde heeft Red Bull de leiding over genomen in het kampioenschap, net als Verstappen. "Het is echter nog maar de vijfde race van het seizoen", benadrukt hij.

"We gaan nu ons uiterste best doen om deze positie race na race vast te houden en we hopen dat alle Honda-fans wereldwijd ons zullen steunen in onze zoektocht naar een nieuwe wereldtitel."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Monaco 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Monaco, direct vanuit het Prinsdom.

24 reacties

x
Interview Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen