© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda uit twijfels over samenwerking met Red Bull

17 mei 2018 11:16 Jan van der Burgt 0 reacties
Honda is enthousiast over een mogelijke samenwerking met Red Bull, maar trekt tegelijkertijd de haalbaarheid ervan in twijfel. De motorfabrikant weet niet zeker of het een team zo groot als Red Bull überhaupt van motoren kán voorzien.

'Kunnen we een groot team als Red Bull wel aan?'

Hoewel Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto overwegend positief is gestemd over een samenwerking met Red Bull, vraagt hij zich in gesprek met Motorsport.com ook hardop  af of ze daarmee niet teveel op hun hals halen: 

"Een samenwerking met Red Bull betekent ook dat de prestatiedruk enorm toe zal nemen. We moeten onderzoeken of we het überhaupt aankunnen een groot team als Red Bull van motoren te voorzien. Daarom willen we onze tijd nemen voor de verkennende gesprekken met Red Bull."

Yamamoto ziet echter ook voordelen aan het leveren van motoren aan Ervan, ervan uitgaande dat ook Toro Rosso met de Japanse paardenkrachten blijft rijden:

"Omdat Red Bull en Toro Rosso nauwe banden onderhouden, kan de organisatie op managementniveau compact worden gehouden, terwijl het technische aspect gescheiden blijft."

De negatieve ervaringen van het leveren aan een groot team als McLaren dragen volgens Yamamoto niet bij aan de twijfels:

"Het was een lastige periode met McLaren, maar ook een periode waarin we veel hebben geleerd. Nu werken we samen met Toro Rosso en dat verloopt al veel beter. Het ene team is het andere niet en ik denk niet dat we snel weer tegen situaties uit het verleden aan zullen lopen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen