© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Honda: 'Verbeterde performance mag niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid'

01 jun. 2018 14:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Honda introduceert net als Renault in Canada een motorupgrade. De Japanners temperen de verwachtingen ervan door te stellen dat ze zich niet enkel en alleen op de performance van de motor kunnen en willen focussen.

Honda tempert verwachtingen motorupgrade

Honda wil namelijk niet volle bak inzetten op het verbeteren van de performance en daarbij de betrouwbaarheid van de motor uit het oog verliezen. 

Op de vraag of Honda zich enkel en alleen richt op het verkrijgen van meer vermogen, antwoordt Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe aan Autosport.com:

"Dat kunnen we ons niet veroorloven. De betrouwbaarheid ziet er nu redelijk goed uit, maar we kunnen dat niet in gevaar brengen door ons enkel op het verbeteren van de performance te richten. We moeten daar heel voorzichtig mee zijn en vooral blijven zoeken naar de juiste balans."

Honda gaf eerder deze week aan dat de krachtbron zowel qua performance als qua betrouwbaarheid nog wat achterloopt op de concurrenten, waaronder Renault:

"Daar hebben we geen snelle oplossingen voor. De meeste tekorrtkomingen kunnen we alleen maar op de lange termijn tackelen. Daarbij zullen we elke performance-upgrade ook aan een betrouwbaarheidstest onderwerpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen