Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: 'Verbeterde performance mag niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid'

Honda introduceert net als Renault in Canada een motorupgrade. De Japanners temperen de verwachtingen ervan door te stellen dat ze zich niet enkel en alleen op de performance van de motor kunnen en willen focussen.

Honda wil namelijk niet volle bak inzetten op het verbeteren van de performance en daarbij de betrouwbaarheid van de motor uit het oog verliezen. Op de vraag of Honda zich enkel en alleen richt op het verkrijgen van meer vermogen, antwoordt Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe aan Autosport.com : "Dat kunnen we ons niet veroorloven. De betrouwbaarheid ziet er nu redelijk goed uit, maar we kunnen dat niet in gevaar brengen door ons enkel op het verbeteren van de performance te richten. We moeten daar heel voorzichtig mee zijn en vooral blijven zoeken naar de juiste balans."

Honda gaf eerder deze week aan dat de krachtbron zowel qua performance als qua betrouwbaarheid nog wat achterloopt op de concurrenten, waaronder Renault: "Daar hebben we geen snelle oplossingen voor. De meeste tekorrtkomingen kunnen we alleen maar op de lange termijn tackelen. Daarbij zullen we elke performance-upgrade ook aan een betrouwbaarheidstest onderwerpen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"