Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda verbetert de verbrandingsmotor voor GP van Canada

De motorupgrade die Honda voor Toro Rosso meeneemt naar de Grand Prix van Canada richt zich met name op de verbrandingsmotor van de V6-turbo. Dat bevestigt technisch directeur Toyoharu Tanaba.

"We introduceren dit weekend op beide auto's van Toro Rosso een geüpgradede power unit. Met name de verbrandingsmotor is daarbij flink onder handen genomen met als doel meer vermogen uit de krachtbron te halen" , aldus Tanabe. Het is geen toeval dat Honda in Canada met een upgrade komt, die naar verluidt goed is voor zo'n 27pk extra: "Lange rechte stukken volgen in Canada op trage chicanes en hairpins, dus het hebben van een goede motor is hier van cruciaal belang. Je wilt als coureur al dat vermogen hier goed kunnen controleren en kunnen beschikken over een snelle turbo."

Honda gaf eerder al te kennen dat de geplande upgrade niet ten koste mag gaan van de betrouwbaarheid en dat de upgrade dus aan een uitgebreide betrouwbaarheidstest is onderworpen. Red Bull zal met belangstelling kijken naar de motorupgrades van zowel Honda als Renault, aangezien de prestaties tijdens de GP van Canada doorslaggevend kunnen zijn voor de motorkeuze voor volgend jaar.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden