© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda verbetert de verbrandingsmotor voor GP van Canada

06 jun. 2018 14:20 Jan van der Burgt 0 reacties
De motorupgrade die Honda voor Toro Rosso meeneemt naar de Grand Prix van Canada richt zich met name op de verbrandingsmotor van de V6-turbo. Dat bevestigt technisch directeur Toyoharu Tanaba.

Honda hoopt op 27pk extra in Canada

"We introduceren dit weekend op beide auto's van Toro Rosso een geüpgradede power unit. Met name de verbrandingsmotor is daarbij flink onder handen genomen met als doel meer vermogen uit de krachtbron te halen", aldus Tanabe.

Het is geen toeval dat Honda in Canada met een upgrade komt, die naar verluidt goed is voor zo'n 27pk extra:

"Lange rechte stukken volgen in Canada op trage chicanes en hairpins, dus het hebben van een goede motor is hier van cruciaal belang. Je wilt als coureur al dat vermogen hier goed kunnen controleren en kunnen beschikken over een snelle turbo."

Honda gaf eerder al te kennen dat de geplande upgrade niet ten koste mag gaan van de betrouwbaarheid en dat de upgrade dus aan een uitgebreide betrouwbaarheidstest is onderworpen.

Red Bull zal met belangstelling kijken naar de motorupgrades van zowel Honda als Renault, aangezien de prestaties tijdens de GP van Canada doorslaggevend kunnen zijn voor de motorkeuze voor volgend jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen