Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda verwacht geen gridstraffen voor Stoffel Vandoorne in Singapore

Na zijn opgave in de GP van Italië vreesde Stoffel Vandoorne dat hij in SIngapore opnieuw een gridstraf moest incasseren. Uitgerekend op dit stratencircuit dicht McLaren zichzelf goede kansen toe. Voorlopig kan de Belg dan ook opgelucht adem halen!

Op Monza ontdekte Honda bij de auto van Vandoorne een probleem in de aandrijfas van de MGU-K. Doordat er onvoldoende tijd was om alleen dat onderdeel eruit te halen en te vervangen, werd er een compleet nieuwe motor gemonteerd. Hiervoor ontving Vandoorne een gridstraf. In de race deed het euvel zich opnieuw voor waarna Vandoorne de race moest staken. McLaren ziet de GP van Singapore als hun beste kans op een goede klassering. Een gridstraf zou dan ook totaal niet uitkomen omdat inhalen op het stratencircuit van Singapore lastig is. Honda heeft inmiddels bevestigd dat de as van de MGU-K is vervangen maar dat dit het enige is. Vandoorne kan dan ook zonder gridstraffen aan zijn raceweekend in Singapore beginnen.

Vandoorne staat echter wel op scherp. Hij is al bezig aan zijn zevende verbrandingsmotor, zijn tiende turbo en MGU-H en zijn zesde energieopslag en controle-elektronica. Indien er tijdens dit raceweekend één van deze onderdelen vervangen moet worden, dan ontvangt Vandoorne alsnog een gridstraf.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi