© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda verwacht geen gridstraffen voor Stoffel Vandoorne in Singapore

14 sep. 2017 10:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Na zijn opgave in de GP van Italië vreesde Stoffel Vandoorne dat hij in SIngapore opnieuw een gridstraf moest incasseren. Uitgerekend op dit stratencircuit dicht McLaren zichzelf goede kansen toe. Voorlopig kan de Belg dan ook opgelucht adem halen!

Vandoorne begint probleemloos aan raceweekend in Singapore

Op Monza ontdekte Honda bij de auto van Vandoorne een probleem in de aandrijfas van de MGU-K. Doordat er onvoldoende tijd was om alleen dat onderdeel eruit te halen en te vervangen, werd er een compleet nieuwe motor gemonteerd. Hiervoor ontving Vandoorne een gridstraf.

In de race deed het euvel zich opnieuw voor waarna Vandoorne de race moest staken.

McLaren ziet de GP van Singapore als hun beste kans op een goede klassering. Een gridstraf zou dan ook totaal niet uitkomen omdat inhalen op het stratencircuit van Singapore lastig is.

Honda heeft inmiddels bevestigd dat de as van de MGU-K is vervangen maar dat dit het enige is. Vandoorne kan dan ook zonder gridstraffen aan zijn raceweekend in Singapore beginnen.

Vandoorne staat echter wel op scherp. Hij is al bezig aan zijn zevende verbrandingsmotor, zijn tiende turbo en MGU-H en zijn zesde energieopslag en controle-elektronica.

Indien er tijdens dit raceweekend één van deze onderdelen vervangen moet worden, dan ontvangt Vandoorne alsnog een gridstraf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen