© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda verzoekt FIA dringend: "Vermijd mazen in het motorreglement"

Honda hoopt in de jacht op de top motorleveranciers een steuntje in de rug te krijgen van de FIA. Het bestuursorgaan zou er volgens de Japanners goed aan doen de mazen in het motorreglement volledig te dichten.

Na vier actieve seizoenen in de Formule 1 kijkt Honda nog altijd tegen een achterstand op de top jongens van Mercedes en Ferrari aan. In de ogen van Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto liep het die achterstand jaren geleden al op toen 'Ferrari en Mercedes de mazen in het motorreglement opzochten en trachtten uit te buiten'.

"Dat is eigenlijk alles waar zij zich druk om maakten. Wij arriveerden een jaar later in de Formule 1, dus liepen vanaf dat moment achter de feiten aan. Het is in onze ogen dan ook aan de FIA om die mazen in de wet te dichten", aldus Yamamoto in gesprek met Motorsport-Total.

Het Honda-kopstuk snapt echter ook wel dat een reglement nooit helemaal waterdicht kan zijn: "Het zijn knappe koppen die zich daar over buigen, maar zij beschikken niet over de uitgebreide kennis die auto-ontwerpers wel hebben. Er zullen zodoende altijd wat grijze gebieden blijven bestaan, maar we denken dat er nu meer van dat soort grijze gebieden zijn dan strikt noodzakelijk is."

De Honda-krachtbron ligt in 2019 voor het eerst achter in de bolides van Red Bull Racing, waardoor het voor het eerst sinds de rentree in 2015 het gevecht aan kan en moet gaan met de topteams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen