© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda waarschuwt: 'Drie motoren per F1-seizoen is veel te weinig'

03 jan. 2018 15:35 Rik Alkema 0 reacties
Vanaf het seizoen 2018 mag elke coureur nog maar drie verschillende motoren gebruiken gedurende het gehele Formule 1-seizoen. Voor Mercedes en Ferrari zal dat niet een groot probleem zijn, maar voor Honda is dat een ander verhaal. De Japanse motorfabrikant tempert de verwachtingen en geeft nu al aan dat drie motoren niet genoeg zal zijn in 2018.

Honda vindt dat nieuwe regels Mercedes en Ferrari beschermen

Honda-baas Yusuke Hasegawa, die per 1 januari is gestopt met zijn werkzaamheden voor het motorenproject, denkt dat Honda het komend seizoen erg lastig gaat krijgen met de nieuwe motorregels.

"Het zal heel lastig worden voor ons. Het is geen redelijke regel, vanuit technisch oogpunt is het ook vrijwel onmogelijk voor ons", waarschuwt Hasegawa al op voorhand.

"We kunnen de motor natuurlijk terugschroeven zodat we elke race uitrijden, maar dat heeft geen enkele zin."

Naast het feit dat een onbetrouwbare motor veel gridstraffen betekent voor Toro Rosso volgend seizoen, kan de motorfabrikant ook maar twee keer een betere motor introduceren.

Vooral voor Honda en Renault zal dat erg nadelig zijn, aangezien die motorfabrikanten een achterstand op Mercedes en Ferrari moeten goedmaken.

"Het gevolg van deze regel is dat Mercedes en Ferrari beschermd worden. Wij moeten met een goede motor beginnen. Lukt ons dat niet, dan hebben we maar twee kansen om de motor te verbeteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen