Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "We scoren headlines met Red Bull, maar zijn Toro Rosso niet vergeten"

Met alle media-aandacht voor de combinatie Red Bull/Honda zou je haast vergeten dat Honda voor het eerst sinds lange tijd twee teams van motoren voorziet. Honda zelf is Toro Rosso nog niet vergeten, beide teams zijn de Japanse fabrikant even lief.

Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto wil progressie zien op alle vlakken en bij beide teams: "We willen natuurlijk betere resultaten behalen dan vorig jaar. Dat geldt voor onze samenwerking met Red Bull, maar zeker ook voor onze samenwerking met Toro Rosso."

"Dat betekent dat we hard moeten blijven werken om de motor te blijven ontwikkelingen en om op tijd met de geplande updates te komen. We willen dat 2019 het seizoen wordt waarin we voor het eerst weer races winnen een meestrijden aan kop." Honda verliest Toro Rosso dus niet uit het oog, sterker nog, ze zijn het team dankbaar voor het eerste jaar van de samenwerking. "Dat eerste jaar maakte dat Red Bull rustig de ontwikkelingen op motorgebied in de gaten kon houden, waardoor de deal uiteindelijk heel snel en eenvoudig beklonken kon worden." Of Honda en Red Bull de hoge verwachtingen waar kunnen maken in 2019, is afwachten, weet ook Yamamoto: "We weten pas echt of we vooraan mee kunnen doen als de competitie begint, maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze samenwerking grote stappen kunnen maken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"