Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "Weg naar de F1-top is nog lang"

Honda is niet te spreken over het einde van het het seizoen en moet flink aan de bak om het de topteams volgend jaar lastig te kunnen maken. Dat stelt Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe.

Pierre Gasly zag vanwege een olielek de finish in Abu Dhabi niet, terwijl Brendon Hartley zich na een rommelige race tevreden moest stellen met de twaalfde plaats. Niet het einde dus waar Toro Rosso en Honda hadden gehoopt. "Dit was een zeer teleurstellend einde van het seizoen", aldus Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe. "Het was sowieso geen gemakkelijk seizoen en hoewel we naar mijn mening flinke stappen hebben gezet moet er nog veel gebeuren als we het de grote jongens volgend jaar écht lastig willen maken."

Tanabe kan dan ook alleen maar hopen dat 2019 een beter jaar wordt, waarin genoeg hoogtepunten gevierd kunnen worden met Red Bull als nieuwe afnemer van de Japanse krachtbronnen. "We zullen er komende winter keihard aan trekken om volgend jaar met twee teams sterk aan het vertrek te staan. Voor nu wil ik echter iedereen bedanken, zowel onze fans als de mensen op het circuit en in de fabrieken die zo hard hebben gewerkt afgelopen jaar. Laten we hopen dat we ze volgend jaar meer kunnen geven om voor te juichen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"