Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda wil samenwerking met boegbeeld Verstappen graag verlengen

Honda neemt afscheid van de Formule 1, maar wil graag verder met Max Verstappen. Dat zegt Masashi Yamamoto, de Managing Director van het Formule 1-project van de Japanners. Jaren geleden deed men dat ook met Ayrton Senna.

Verstappen Yamamoto
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Na een aantal donkere jaren voor Honda in samenwerking met McLaren, gingen de twee partijen eind 2017 uit elkaar. De Japanners verlieten de sport echter (nog) niet, want het sloeg de armen ineen met Toro Rosso en later Red Bull.

Vier jaar later trekken de Japanners de deur wel achter zich dicht, nu het moederbedrijf zich wel focussen op elektrificatie. Toch kunnen ze met opgeheven hoofd huiswaarts keren naar het land van de rijzende zon, want Max Verstappen zorgde er tijdens de laatste ronde van de laatste race van Honda voor dat er een wereldtitel kwam.

RacingNews365
sprak exclusief met Masashi Yamamoto, Managing Director van Honda, die enthousiast is over de Nederlander waarmee hij drie jaar kon samenwerken. Hij hoopt dat die samenwerking toch nog op een manier door kan gaan, ook al verlaat het moederbedrijf de sport.

Zien we Verstappen terug als Honda-boegbeeld?

Het is namelijk niet de eerste keer dat Honda de Formule 1 gedag zegt. Na de succesjaren aan het einde van de jaren '80 en het begin van de jaren '90, deden ze dat ook al eens. Nadat Ayrton Senna in 1988, 1990 en 1991 wereldkampioen werd, pronkte Honda daar nog jaren lang mee, ook al hadden ze de sport inmiddels al verlaten.

Gevraagd of Verstappen ook zo'n zelfde effect heeft op de populariteit van Honda en of ze (het beeld van) de Nederlander in de toekomst ook in zouden willen zetten voor marketingtechnische doeleinden, denkt Yamamoto van wel.

"Het is natuurlijk een geweldig seizoen geweest, waarin we om de titel hebben gestreden. Dit jaar zien we daardoor qua marketing iets nieuws. De gehele Honda-markt wereldwijd wil gebruik maken van de Formule 1, omdat we aan het winnen zijn. Dat hebben we nog niet eerder gezien."

"Het is een lastige vraag of we Verstappen nog willen gaan gebruiken, want Honda verlaat de Formule 1. Daar moeten we intern over praten. We willen er graag gebruik van maken, qua marketing, maar daar moeten we met Red Bull over gaan onderhandelen. Ik denk persoonlijk dat we graag van het beeld van Verstappen gebruik willen maken in de toekomst", aldus de Japanner.

Ook interessant:

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten