Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda zeer optimistisch: "Geen grote problemen gekend in testweken"

Voor de eerste keer sinds haar terugkeer in de Formule 1 levert Honda motoren aan meer dan één team. Komend seizoen is de Japanse krachtbronbouwer niet alleen aan Toro Rosso, maar ook aan Red Bull Racing verbonden.

De wintertestweken in Barcelona vormden een generale repetitie voor Red Bull en Honda, volgens Honda-voorman Toyoharu Tanabe is het tweetal glansrijk geslaagd. De Japanner looft met name de communicatie tussen beide merken.

"Toen we hier aankwamen hadden we al een goede relatie met Toro Rosso, overgehouden aan 2018. Met Red Bull Racing hebben we in de testweken goede stappen kunnen zetten, zowel op het vlak van hardware als race operaties", laat Tanabe in een persbericht weten. "De communicatie is nog beter dan dat deze al was, we hebben natuurlijk het een en ander op kunnen bouwen in de afgelopen maanden. Het goede weer heeft ons een zetje in de rug gegeven, we hebben ontzettend veel waardevolle data! Toro Rosso en Red Bull hebben geen enkel groot probleem met de power units gehad en de kleine dingetjes staken gelukkig de kop op voor het seizoen van start gaat." Max Verstappen, Pierre Gasly, Daniil Kvyat en Alexander Albon verschijnen in 2019 aan de start met een Honda-motor in het achteronder van hun Formule 1-wagens.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"