Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda ziet kansen voor voor F1-comeback: "Dan geen reden om het niet te doen"

Honda-topman Yasuaki Asagi hoopt dat Honda in de toekomst terugkeert naar de Formule 1. De Japanse motorleverancier stopte na 2021, maar ziet nu genoeg mogelijkheden voor een comeback die past bij het bedrijfsbeleid.

Verstappen Honda Japan vlag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Yasuaki Asagi, de ontwikkelingsmanager van de Honda-krachtbron, ziet een mogelijkheid voor een terugkeer naar de Formule 1. De Japanners stopten na het seizoen van 2021 officieel als motorleverancier, al wordt de motor nog steeds gebruikt door Red Bull. Toch is het niet het einde van het F1-avontuur, zo hoopt Asagi.

Gevraagd door Motorsport Japan of een terugkeer in de koningsklasse mogelijk is, sluit de Japanner het niet uit. "Ik zou het persoonlijk graag willen. Er is geen reden om het niet te doen als er een tijd aanbreekt waarin het overeenkomt met het beleid van het bedrijf." Honda verliet de F1 juist omdat de koningsklasse niet aansluit bij de bedrijfsdoelen. Toch ziet Asagi mogelijkheden.

"Doordat we in de toekomst HRC worden (Honda Racing Corporation, red), wat een motoren-divisie was, zullen we de mogelijkheid blijven bekijken in de toekomst. Het kan mogelijk zijn."

Honda wil CO2-neutrale brandstof

Een van de redenen dat Honda de Formule 1 verliet, was het doel om binnen een aantal jaren CO2-neutraal te zijn. Dit kan aansluiten bij F1's doelen om in 2026 met klimaat neutrale brandstof te rijden.

"Als HRC zou het goed zijn als we een CO2-neutrale brandstof ontwikkelen, te kijken naar de ontwikkeling in de wereld en tegelijkertijd te zorgen voor verdere ontwikkeling binnen de racewereld."

Ook interessant:

Formule 1-seizoen van 2022 gratis te zien bij KPN, korting bij Ziggo

Vanaf 2022 valt de Formule 1 te volgen bij streamingdienst Viaplay. Deze dienst valt ook via KPN of Ziggo af te sluiten. Benieuwd naar de kosten voor bestaande en nieuwe klanten? Die check je in de video hieronder!

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona