Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda ziet kansen voor voor F1-comeback: "Dan geen reden om het niet te doen"

Honda-topman Yasuaki Asagi hoopt dat Honda in de toekomst terugkeert naar de Formule 1. De Japanse motorleverancier stopte na 2021, maar ziet nu genoeg mogelijkheden voor een comeback die past bij het bedrijfsbeleid.

Yasuaki Asagi, de ontwikkelingsmanager van de Honda-krachtbron, ziet een mogelijkheid voor een terugkeer naar de Formule 1. De Japanners stopten na het seizoen van 2021 officieel als motorleverancier, al wordt de motor nog steeds gebruikt door Red Bull. Toch is het niet het einde van het F1-avontuur, zo hoopt Asagi. Gevraagd door Motorsport Japan of een terugkeer in de koningsklasse mogelijk is, sluit de Japanner het niet uit. "Ik zou het persoonlijk graag willen. Er is geen reden om het niet te doen als er een tijd aanbreekt waarin het overeenkomt met het beleid van het bedrijf." Honda verliet de F1 juist omdat de koningsklasse niet aansluit bij de bedrijfsdoelen. Toch ziet Asagi mogelijkheden. "Doordat we in de toekomst HRC worden (Honda Racing Corporation, red), wat een motoren-divisie was, zullen we de mogelijkheid blijven bekijken in de toekomst. Het kan mogelijk zijn."

Honda wil CO2-neutrale brandstof

Een van de redenen dat Honda de Formule 1 verliet, was het doel om binnen een aantal jaren CO2-neutraal te zijn. Dit kan aansluiten bij F1's doelen om in 2026 met klimaat neutrale brandstof te rijden. "Als HRC zou het goed zijn als we een CO2-neutrale brandstof ontwikkelen, te kijken naar de ontwikkeling in de wereld en tegelijkertijd te zorgen voor verdere ontwikkeling binnen de racewereld."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024