Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda zweert trouw aan Red Bull: "Alle titels binnenhalen"

Vanaf 2026 zal Red Bull met Red Bull-Ford motoren rijden en is Honda uit beeld verdwenen. De Japanners vinden het jammer, maar zullen tot aan dat moment all in gaan, zo verzekeren ze.

Nadat Honda in 2020 besloot een stap terug te doen als motorleverancier in de Formule 1, schakelde Red Bull door en richtte het haar eigen motordivisie op. Vanaf 2026 zal Red Bull haar eigen motoren, in samenwerking met Ford, in gebruik nemen. Honda kwam later terug op haar keuze en voerde de samenwerking met Red Bull het afgelopen jaar weer op, maar omdat Red Bull al de volgende stap heeft gezet, zullen de twee partijen na 2025 toch echt uit elkaar gaan.

Honda klaar voor 2023

Nu Red Bull-Ford al is aangekondigd, neemt Honda echter geen gas terug. Zo beloven de Japanners tenminste in gesprek met onder meer RacingNews365 in aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, gedurende welke Max Verstappen en Red Bull beide titels verdedigen. Tetsushi Kakuda, als Chief Engineer hoofdverantwoordelijk voor de Honda-motor, legt uit. "Alles en iedereen in Sakura (daar waar de Honda-motor wordt gemaakt, red.) is in aanloop naar het komende seizoen tot het uiterste gegaan. We zijn dan ook helemaal tot in de puntjes voorbereid voor het nieuwe jaar, zo denken we." "Het is tijd om te gaan racen. We zijn vastberaden om aan de verwachtingen van Red Bull en AlphaTauri te voldoen, door onze best mogelijke steun te geven aan Red Bull Power Trains. We danken hen voor hun onverminderde steun."

En de jaren daarna

Alhoewel Red Bull en Ford op de achtergrond samen al meters maken en hun nieuwe partnership invulling geven, blijft de naam van Honda de komende drie seizoenen op de F1-bolide van Max Verstappen pronken. Honda wil in die periode als het even kan zes titels winnen samen met Red Bull. Vanuit Japan zal men dan ook onverminderd hard door werken, zelfs al vindt men zelf een nieuwe partner in aanloop naar 2026. "Vanaf 2026 zijn Red Bull en Ford partners. Wij kregen dat nieuws al eerder te horen van Red Bull. Tot en met 2025 zullen Red Bull en Honda nog samenwerken en in elkaar vertrouwen", vertelt Kakuda. "Ons doel is om tot en met 2025 elk kampioenschap te winnen. Tot en met die periode zullen wij geen voorkeursbehandeling geven aan een eventuele nieuwe partner."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'