Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hongerige Hamilton wijst naar Verstappen: "Ik wil zijn waar hij is"

Lewis Hamilton heeft de smaak weer helemaal te pakken na zijn tweede plek in Spanje. Hij opent de jacht op Max Verstappen. "Ik wil zijn waar hij is."

Met een tweede plek voor Lewis Hamilton in Spanje pakte de Brit zijn beste resultaat van het seizoen. Zijn laatste overwinning dateert van 2021, toen hij de GP van Saoedi-Arabië begon. Toen finishte hij voor Max Verstappen, de Nederlander die afgelopen zondag juist 24 seconden voor Hamilton over de meet kwam.

Hamilton is echter vastberaden om uiteindelijk weer op die bovenste trede te staan en Verstappen daar vanaf te jagen. Hij voelt zich beter dan ooit. "Mijn honger is nooit weggeweest. Ik zit heel goed in mijn vel en ik ben heel blij met hoe alles er voor staat, hoe ik in het leven sta. Ik heb alles op een rijtje en kan me volledig focussen."

"Bovendien heb ik een geweldig team achter me staan, zowel op als naast de baan. Er gebeuren mooie dingen met Mission 44 (zijn goede doel dat jonge mensen uit ondervertegenwoordigde groepen steunt in hun jacht op succes), dat vanuit Londen met een geweldige groep mensen aan het project werkt. We beginnen de impact daar van te zien."

De jacht

Maar op de baan wil Hamilton natuurlijk winnen. Dat deed hij al anderhalf jaar niet meer, terwijl zijn rivaal Verstappen, met wie hij na de race op zondag overigens veelvuldig grapte en grolde, de overwinningen aaneenrijgt zoals de Brit dat ooit ook deed voor Mercedes.

Het is het doel om dat punt weer te bereiken, vertelt Hamilton. "Ik heb een geweldig team van engineers. Bono (Peter Bonnington, red.) en ik werken al lang, heel lang samen en hij verricht samen met de rest zulk geweldig werk. Persoonlijk voel ik me fit en gezond en in Spanje reed ik een zeer, zeer solide race."

"Daarom wil ik dit zo lang mogelijk blijven doen, ja. Maar ik wil zijn waar hij is", zo wijst hij naar Verstappen, die op dat moment naast hem op de sofa zit. "Dat is de focus, we zijn super gefocust om dat punt te bereiken. We hebben een lange weg te gaan, maar er is nog genoeg tijd."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff