Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Hongerige Norris wil meer na eerste zege: "Hebben veel meegemaakt"

McLaren heeft een droomweekend achter de rug in Miami, maar toch is het voor de Britse renstal weer back to business. De Grand Prix van Emilia-Romagna staat namelijk op het programma en dat zal de perfecte gelegenheid zijn om die nieuwe dosis motivatie in te zetten.

Norris win Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tot dusver slaagde Max Verstappen er dit seizoen keer op keer in op dominante wijze naar de overwinning te rijden, maar in Miami waren de rollen toch omgedraaid. McLaren kwam als sterkste concurrent namelijk ontzettend goed uit de startblokken en de nieuwste upgrade van de Britse renstal, waar Lando Norris op dat moment van mocht genieten, toonden meteen aan de nodige vruchten af te werpen.

Norris kwam uiteindelijk, voor het eerst in zijn Formule 1-carrière, als racewinnaar over de streep en dat smaakt logischerwijs naar meer. Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna blikt de Brit terug op zijn eerste weken als kersvers racewinnaar. "Ik ga naar Imola als racewinnaar en dat voelt goed. Het was geweldig om het MTC (McLaren Technology Centre, red.) binnen te lopen met de trofee in mijn handen en dat iedereen in de fabriek de tijd nam om het samen te vieren was bijzonder. We hebben de afgelopen zes jaar samen veel meegemaakt en nu willen we niets liever dan meer van dit soort momenten meemaken."

Toch was er ook werk aan de winkel bij de Britse renstal, want inmiddels weten ze dat overwinningen niet vanzelf op hun pad komen. "Ik heb, toen ik bij het MTC was, ook nog plaatsgenomen in de simulator om me daar samen met mijn technici voor te bereiden op de komende double header. We zijn nu weer terug bij af, volledig gefocust op de komende race en hoe we ons daar nog verder kunnen verbeteren. De laatste editie van de race in Imola is alweer twee jaar geleden, maar we zijn klaar voor deze terugkeer. Het is echt één van mijn favoriete races en ik kan niet wachten om weer op dit iconische circuit te racen." 

Imola-debuut voor Piastri

Ook Oscar Piastri heeft zin om weer richting Europees grondgebied af te reizen, vooral omdat hij hoopt dat hij zijn ietwat tegenvallende resultaat uit Miami in Imola weer achter zich kan laten. "Imola is de volgende race op het programma! Ik heb in Miami niet het gewenste eindresultaat behaald, maar het was wel een van mijn sterkste weekenden tot nu toe. Het was echt geweldig om de overwinning van Lando vorige week met het team te vieren, maar we willen allemaal meer. Dit laat echt zien hoe ver we zijn gekomen." 

Voor Piastri zal dit weekend er net iets anders uit komen te zien, want de Australiër heeft het circuit van Imola nog niet eerder getrotseerd als Formule 1-coureur. "Dit zal mijn eerste editie worden van de Grand Prix van Emilia-Romagna, want vorig jaar konden we hier helaas niet racen. We vinden het daarom geweldig om weer terug te keren en hopelijk kunnen we een goede show neerzetten voor de fans! Ik ben de afgelopen weken druk bezig geweest met mijn engineers en achter de sim en wat voorbereiding betreft voel ik me erg goed. Hopelijk kunnen we ook in Imola weer punten meenemen voor het team."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training