Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hongerige Verstappen blijft Red Bull verbazen: "Dit hebben we nog niet eerder gezien"

Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft op zondag weer als vanouds genoten van Max Verstappen. De Nederlander is hongeriger dan welke coureur dan ook die Horner ooit heeft gezien.

Horner Verstappen US GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na een tegenvallende pitstop moest Max Verstappen het onderste uit de kan halen om de Grand Prix van de Verenigde Staten toch nog te winnen. Door zich voorbij zowel Charles Leclerc als Lewis Hamilton te vechten, reed de Nederlander naar de overwinning.

Volgens Horner was een overwinning van zijn stercoureur eigenlijk de enige mogelijke uitkomst van deze race, want Verstappen was vastberaden om te winnen. "We moesten terugvechten na die pitstop, maar Max focuste zich en je merkte dat er maar een mogelijke uitkomst was van deze race."

"Om na acht lange jaren weer de constructeurstitel te winnen, is geweldig", aldus Horner, die een van de monteurs een slechte dag zag hebben bij de mislukte pitstop van Verstappen. Het hem kwalijk nemen doet de teambaas echter niet.

"Het is een team en iedereen draagt zijn steentje bij. Er zullen ook slechte dagen tussen zitten. Het was een probleem met de wheelgun, maar de pitcrew bleef kalm. De manier waarop Max vervolgens terug kwam, wow, hij kwam hard terug!"

Vastberaden Verstappen

Na de mislukte pitstop was Verstappen getergd, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Gevraagd door Sky Sports of dat nou is wat Verstappen zo goed maakt, beschrijft Horner de tweevoudig Red Bull-kampioen.

"Het is het hele plaatje", glundert de teambaas. "Er zit een soort honger in Max die ik nog nooit eerder heb gezien. Er is een soort vastberadenheid, hij wordt steeds volwassener en leest de races op een geweldige wijze."

"Na zijn mislukte pitstop was hij natuurlijk vrij boos, maar al snel wist hij alles op een rijtje te zetten en zich te focussen. Hij ging goed met zijn banden om, maar wist wel de inhaalacties te voltooien", aldus Horner.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"