Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hongerige Verstappen blijft Red Bull verbazen: "Dit hebben we nog niet eerder gezien"

Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft op zondag weer als vanouds genoten van Max Verstappen. De Nederlander is hongeriger dan welke coureur dan ook die Horner ooit heeft gezien.

Na een tegenvallende pitstop moest Max Verstappen het onderste uit de kan halen om de Grand Prix van de Verenigde Staten toch nog te winnen. Door zich voorbij zowel Charles Leclerc als Lewis Hamilton te vechten, reed de Nederlander naar de overwinning. Volgens Horner was een overwinning van zijn stercoureur eigenlijk de enige mogelijke uitkomst van deze race, want Verstappen was vastberaden om te winnen. "We moesten terugvechten na die pitstop, maar Max focuste zich en je merkte dat er maar een mogelijke uitkomst was van deze race." "Om na acht lange jaren weer de constructeurstitel te winnen, is geweldig", aldus Horner, die een van de monteurs een slechte dag zag hebben bij de mislukte pitstop van Verstappen. Het hem kwalijk nemen doet de teambaas echter niet. "Het is een team en iedereen draagt zijn steentje bij. Er zullen ook slechte dagen tussen zitten. Het was een probleem met de wheelgun, maar de pitcrew bleef kalm. De manier waarop Max vervolgens terug kwam, wow, hij kwam hard terug!"

Vastberaden Verstappen

Na de mislukte pitstop was Verstappen getergd, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Gevraagd door Sky Sports of dat nou is wat Verstappen zo goed maakt, beschrijft Horner de tweevoudig Red Bull-kampioen. "Het is het hele plaatje", glundert de teambaas. "Er zit een soort honger in Max die ik nog nooit eerder heb gezien. Er is een soort vastberadenheid, hij wordt steeds volwassener en leest de races op een geweldige wijze." "Na zijn mislukte pitstop was hij natuurlijk vrij boos, maar al snel wist hij alles op een rijtje te zetten en zich te focussen. Hij ging goed met zijn banden om, maar wist wel de inhaalacties te voltooien", aldus Horner.

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola