© Williams

Nieuwsoverzicht

Hoofd-aerodynamica Dirk de Beer vertrekt bij Williams

31 mei 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Tot dit seizoen gold het team van Williams als een vaste middenmotor maar inmiddels is het team met Lance Stroll en Sergey Sirotkin afgezakt naar de laatste plaats. Hoewel de coureurs jong en relatief onervaren zijn, is het vooral de nieuwe bolide die voor de nodige hoofdbrekens zorgt.

Williams probeert tij te keren

Eerder verliet hoofdontwerper Ed Wood om persoonlijke reden de renstal maar inmiddels heeft Williams bekend gemaakt dat per direct ook hoofd aerodynamica Dirk de Beer vertrekt.

"We willen Dirk bedanken voor zijn harde werken en wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst," aldus een woordvoerder van het team.

Opvallend is dat De Beer vorig jaar overkwam van Ferrari en het dus na slechts één jaar al voor gezien houdt. Feit is wel dat Williams dit seizoen haar draai nog niet heeft gevonden en kleurloos haar raceweekenden afwerkt. De balans van de FW41 is volgens de coureurs ver te zoeken en de slechte resultaten eisen dus nu hun tol binnen het team.

Williams meldt verder dat chief engineer Doug McKierman nu volledig verantwoordelijk wordt voor de aerodynamica en dat Dave Weather wordt gepromoveerd naar de functie van hoofd aerodynamica.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen