Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoofdingenieur Red Bull steekt loftrompet: "Honda is exceptioneel"

De twee wintertestweken zitten erop en dus kunnen de eerste conclusies worden getrokken. Wat betreft Red Bull en Honda is het één groot feest: beide partijen zijn louter positief over elkaar en men spreekt van geen enkel probleem.

Het hoofd van de engineers bij Red Bull Racing, Guillaume ' Rocky ' Rocquelin, meent zelfs dat de samenwerking met Honda 'exceptioneel' goed te noemen is. De Fransman steekt zijn goede gevoel niet onder stoelen of banken.

"We kwamen hier met een nieuwe wagen, een nieuwe motorenpartner en een nieuwe rijder en we vertrekken hier in de wetenschap dat we met elk van de drie factoren bijzonder goed samen kunnen werken", analyseert Rocquelin de wintertests in Barcelona. "Probleempjes zal je altijd hebben, dat hoort bij het testen. Het was jammer dat we vrijdag niet zoveel konden rijden, maar dat hoort erbij." "Laten we vooral blij zijn met dat wat we in de twee testweken hebben bereikt. We waren ontzettend productief en hebben veel geleerd over de RB15. Honda heeft zich zeer sterk getoond, de betrouwbaarheid van het blok dat zij leverden was fenomenaal en de manier waarop ze met Red Bull Racing samenwerking exceptioneel goed. We hebben ontzettend veel geleerd." Red Bull Racing verschijnt in 2019 aan de start met Max Verstappen en Pierre Gasly. De eerstgenoemde maakt sinds mei 2016 al onderdeel uit van het team, de 23-jarige Fransman is een nieuw gezicht. Gasly reed sinds oktober 2017 voor Toro Rosso, waarvandaan hij is weggeplukt door 'grote broer' Red Bull Racing.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"