Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hoofdsponsor Perez denkt na over Red Bull-vertrek

Sergio Perez staat onder grote druk bij Red Bull. Het is nog allerminst zeker of hij komend jaar ook nog voor de Oostenrijkse renstal rijdt. Ondertussen lijkt de hoofdsponsor van Perez van plan te zijn om te vertrekken bij Red Bull, al zou dat volgens Carlos Slim geen gevolgen hebben voor Perez.

Perez Carlos Slim podium Mexico 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing staat op het punt om een grote sponsor te verliezen. Telmex, een groot Mexicaans telecombedrijf, zal hoogstwaarschijnlijk per 2025 vertrekken bij het team. Dat bevestigt president-directeur Carlos Slim Domit aan ESPN Mexico.

Telmex is al meerdere jaren aan Red Bull verbonden, maar is vooral bekend als dé hoofdsponsor van Sergio Perez. Het Mexicaanse bedrijf van Slim is al jaar en dag de grootste geldschieter van Perez en stond jarenlang op de auto's waarin de Mexicaan reed. Volgens Slim heeft het aanstaande vertrek niets te maken met de speculaties omtrent de toekomst van Perez.

"We zijn in gesprek met het team", zo vertelt Slim. "Die gesprekken zijn nog steeds bezig. Daar is nog geen concreet antwoord uitgekomen, maar we hebben altijd het plan om door te gaan met Checo. In ieder geval voor zover we dat op goede wijze voort kunnen zetten, dus zonder enige twijfel."

"De kwestie van het contract van Checo staat los van de kwestie van onze sponsoring. Dat is sinds hij bij het team tekende al het geval, maar als de mogelijkheid om door te gaan bij het team wegvalt, zouden we zonder twijfel doorgaan met Checo. Het is de bedoeling om dat zo te houden. Waar hij ook naartoe gaat, we zullen bij hem blijven", aldus de steenrijke Slim.

Colapinto

Volgens Slim is het feit dat AT&T stevig gaat investeren in Red Bull de voornaamste reden voor het mogelijke vertrek. Het op twee na grootste telecombedrijf van de wereld zal vanaf komend jaar een prominentere rol krijgen bij het team uit Milton Keynes, waardoor Telmex minder relevant wordt.

Toch is het volgens Slim niet uitgesloten dat Perez komend jaar 'gewoon' bij Red Bull rijdt, maar in een auto zonder Telmex-logo's. De Mexicaan wijst dan ook op het jaar 2013, toen Perez bij McLaren reed. De hoofdsponsor van McLaren was toen Vodafone, waardoor er voor Telmex geen plaats was op de auto. Perez reed toen wel rond met Telmex-logo's op zijn helm en pak.

Een ander veelgehoord geluid is dat Slim zou willen switchen naar Franco Colapinto. De Argentijn maakt enorme indruk, maar zit momenteel nog altijd zonder contract voor komend jaar. Daar zou het sponsorgeld van Slim verandering in kunnen brengen. Slim reageert nu op die geruchten: "We hebben wel vaker meerdere coureurs gesponsord. Zo deden we dat met Bruno Senna, met Pietro Fittipaldi en met de twee Mexicaanse coureurs, Checo en Esteban (Gutiérrez, red.). Als er een mogelijkheid zou zijn om te praten over Franco, zou het niets met Checo te maken hebben."

"We proberen altijd Latijns-Amerikaanse coureurs te ondersteunen. Franco doet het heel goed, maar ons belangrijkste project is altijd geweest om door te gaan met het opbouwen van de ontwikkeling van Mexicaanse coureurs, zoals Checo. Hij is uiteindelijk de coureur die ons allemaal vertegenwoordigd." 

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan