Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Hoogste Ferrari-baas wil duidelijkheid van de FIA en wijst naar eerste Verstappen-titel

Ferrari is het enige team dat er dit seizoen in is geslaagd om Red Bull te verschalken. Als de hoogste baas van het Italiaanse bedrijf, John Elkann, wordt gevraagd wat hij graag ziet veranderen in de sport komt hij met twee opvallende punten.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen is 21 races ver. Van die 21 won Red Bull er 20. Die andere werd gewonnen door Ferrari, toen Carlos Sainz in Singapore de snelste was. De dominantie van het team van Max Verstappen en Sergio Perez is volgens Ferrari's hoogste baas John Elkann niet zo erg. "Als ze domineren, betekent het dat ze echt goed zijn en dat is positief omdat de sport ernaar streeft om echt te pushen en het beste eruit te halen. Dat is waar de Formule 1 op gedijt en naar streeft", zegt Elkann in gesprek met de BBC.

Wel plaatst hij daarbij een kanttekening. "Als er geen kans is om een team bij te halen, dan is het niet goed. Het is wel belangrijk om op te merken dat het veld dit jaar veel opener is en er kunnen veel verschillende posities nog veranderen in Abu Dhabi. Dat is goed en leuk. Hoe competitiever het is, hoe beter het is."

De geboren Amerikaan is sinds 2018 de belangrijkste man bij Ferrari en heeft het Formule 1-team in die jaren zien worstelen. Onder leiding van Fred Vasseur lijkt het team de stijgende lijn te hebben ingezet, met diverse polepositions dit jaar en de zege van Sainz in Singapore als hoogtepunt.

Buiten schuld om

Ferrari is het oudste team in de Formule 1 en heeft derhalve recht van spreken. Gevraagd naar wat hij graag zou zien veranderen zegt hij de weg naar meer duurzaamheid te steunen. Ook eist hij meer duidelijkheid van de FIA na enkel controverses in de afgelopen jaren. Daarmee doelt Elkann onder meer op de wereldtitel van Verstappen in 2021. "Je wilt niet dat er dingen gebeuren zoals het kampioenschap van 2021, hoe dat is afgelopen. Je wilt ook geen situaties zoals in Las Vegas, waar Sainz buiten zijn schuld om tien plaatsen wordt bestraft. Dus vanuit het oogpunt van regelgeving en de toepassing ervan en wat we hebben gezien met de budgetplafonds, dat zijn gebieden waar je meer duidelijkheid zou willen hebben van de FIA."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"