Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Hoogste Ferrari-baas fel tegen Red Bull-plannen

Red Bull lijkt het plan om de Honda-motoren vanaf 2022 in eigen beheer te prepareren in de ijskast te kunnen zetten. Ferrari is niet van plan het team van Max Verstappen ook maar een beetje tegemoet te komen.

Hamilton Verstappen Leclerc Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De motorsituatie bij Red Bull mag duidelijk zijn. Vanaf 2022 zit het team van Max Verstappen zonder motoren, net als AlphaTauri overigens. Honda verlaat de sport, maar zou mogelijk bereid zijn afstand te doen van de motoren en het bijbehorende intellectuele eigendomsrecht, zodat Red Bull zelf de krachtbronnen in elkaar kan zetten en kan onderhouden.

Echter, omdat Red Bull de motoren niet zelf wil doorontwikkelen, omdat men daar naar eigen zeggen niet de infrastructuur voor heeft, hoopt het team op een engine freeze in 2022. Dit zou betekenen dat geen enkele motorfabrikant na eind 2021 de motor mag doorontwikkelen, om het speelveld van 2022 ten opzichte van 2021 gelijk te houden.

Red Bull is daarvoor echter wel afhankelijk van de andere motorfabrikanten, die akkoord moeten gaan met een dergelijke bevriezing van de motoren. Mercedes is bereid te helpen, want dat team erkent de waarde van Red Bull en AlphaTauri voor de Formule 1 en ook Renault zou naar verluidt wel over te halen zijn. Ferrari echter lijkt onvermurwbaar.

"Wij vinden niet dat we de ontwikkeling van de motoren moeten bevriezen, want dat druist volledig tegen de basisprincipes van de Formule 1 in. Bovendien liggen de regels tot en met 2023 gewoon vast. Daar is ooit door iedereen akkoord op gegeven", aldus Louis Camilleri, de hoogste Ferrari-baas, in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Het bevriezen van de motoren heeft nog een ander nadelig neveneffect, zo claimt Camilleri: "De Formule 1 heeft aangegeven op enig moment volledig uitstootvrij te worden. Dat hoopt men zelfs zo snel mogelijk te bewerkstelligen, maar daarvoor zal je wel moeten blijven ontwikkelen. Dat argument bespreken we dan ook met alle betrokken partijen."

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"