Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Hoogste Ferrari-baas wijst belangrijke Hamilton-factor aan: "Dat telt uiteindelijk"

Vanaf 2025 beschikt Ferrari over een ijzersterke line-up met Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Na twaalf jaar verruilt de zevenvoudig wereldkampioen Mercedes voor de Scuderia. John Elkann, de CEO van Ferrari, vergelijkt Hamilton met de grootste sporters op aarde en ziet een zeer spannende strijd in de Formule 1.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton verbaasde toch eigenlijk vriend en vijand met de aankondiging dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. De succesvolle samenwerking met Mercedes komt zo na twaalf jaar tot een einde, waarbij Hamilton zelf zes rijderstitel veroverde. Hoe kijkt de hoogste baas van Ferrari, John Elkann, naar de hele overgang van begin dit jaar?

"Sommige dingen gebeuren heel snel. Dit was het moment waarop hij en Ferrari elkaar vonden. Hij wil zijn achtste titel winnen, Ferrari wil winnen en met Lewis staat het team sterker. Hij komt niet naar Ferrari om van zijn pensioen te genieten. En het is belangrijk om gemotiveerde mensen om hem heen te hebben die willen winnen", zo vertelt Elkann in gesprek met Corriero dello Sport.

Elkann vergelijkt Hamilton zelfs met zeer grote sporters. "Novak Djokovic, Roger Federer, Simone Biles, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, zijn net als Hamilton sporters met toewijding en opoffering die de fysieke grenzen die hun leeftijd met zich meebrengt overwinnen. Het is ook waar dat we in een historische fase zitten waarin mensen langer leven en de carrières van sporters ook langer worden."

Dan richt Elkann zich ook nog op het huidige F1-seizoen. "In de Formule 1 is er nu sprake van echte concurrentie, met vier teams die zeer dichtbij elkaar zitten: Red Bull, Ferrari, Mclaren en Mercedes. Het is belangrijk om je maximale potentieel te benutten. Degenen met meer ervaring hebben meer regelmaat, dat hebben Hamilton en zelfs Fernando Alonso laten zien. En regelmaat telt."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"