Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Afwijkende bandenstrategie biedt Red Bull mogelijkheden tijdens race'

Het F1-team van Red Bull Racing blikt tevreden terug op de kwalificatie. Max Verstappen eindigde als vierde, voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Er zat meer in, maar morgen liggen er mogelijkheden tijdens de race.

Voorafgaand aan de kwalificatie was het doel van Red Bull om binnen een halve seconde van de pole te staan. Dat doel werd net niet gehaald, maar was zeker mogelijk geweest. "Na de regen van vanmorgen volgde er een droge kwalificatie. Het was daarin erg close met Ferrari. Helaas maakte Max een foutje in bocht 13 waarmee hij wat tienden verloor. De eerste rij was mogelijk geweest," laat teambaas Horner weten. "Daniel kende ook geen perfecte Q3 en eindigde als vijfde. Door zijn straf start hij morgen als achtste."

Als enige topteam koos Red Bull ervoor om Max Verstappen en Daniel Ricciardo tijdens Q2 uit te rusten met de supersoft band. Deze hardere compound moet kansen bieden tijdens de race. "We hebben ervoor gekozen om een afwijkende bandenstrategie te hanteren dan onze concurrentie. Dit moet ons kansen bieden tijdens de race," klinkt het hoopvol uit de mond van Horner.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"