Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner acht vijf overwinningen voor Red Bull in 2019 niet reëel

Voorafgaand aan het seizoen riep Red Bull bij monde van teamadviseur Helmut Marko dat het team in 2019 meer zeges wilde pakken dan vorig jaar. Toen waren het er vier, wat het beoogde totaal voor 2019 op minimaal vijf overwinningen bracht.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na drie races moet Red Bull-teambaas Christian Horner erkennen dat de door Helmut Marko genoemde vijf overwinningen niet haalbaar zijn: "Helmut heeft vaak een wat rooskleurige kijk op zaken", waarmee hij feitelijk zegt dat dat aantal in zijn ogen onder normale omstandigheden niet haalbaar is.

"Als team stellen we ons bovendien nooit een x-aantal overwinningen ten doel", zo gaat Horner verder in gesprek met diverse media, waaronder Motorsport.com.

"Het enige doel dat wij voor ogen hebben is het wegwerken van de achterstand op Ferrari en Mercedes. Natuurlijk zouden we allemaal graag zien dat we zo snel mogelijk écht competitief zijn, inclusief onze teamadviseur, maar voor de resultaten zijn we in grote lijnen afhankelijk van het verloop van de races."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco