Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Afspraken tussen Renault en McLaren gaan ons niets aan'

Motorfabrikant Renault heeft naast een contract met Red Bull sinds dit seizoen ook een contract met McLaren. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is zijn team op geen enkele manier betrokken bij de afspraken die gemaakt zijn tussen Renault en McLaren.

McLaren tekende in 2017 een deal om vanaf 2018 met Renault-motoren te gaan rijden. Deze overeenkomst zorgde ervoor dat Red Bull niet meer het enige topteam is dat klantenmotoren van Renault afneemt. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft geen inhoudelijke kennis van de contractovereenkomst van McLaren en Renault, zo stelt de Engelsman in gesprek met het Duitse Motorsport-total.com. "Die onderlinge afspraken gaan ons ook niet aan, m aar het lijkt me voor Renault wel een uitdaging om naast het eigen fabrieksteam twee competitieve teams van motoren te voorzien."

Dat Red Bull zelf en Renault onder hoogspanning samenwerken, is bekend. " Die situatie verschilt per maand", grapt Horner . "Maar dat is al jaren zo en dat is ook publiek geheim." Hoewel 2018 pas net begonnen is, kijkt Red Bull nu al naar de opties voor 2019. Het kan zomaar zijn dat de Honda-motor die nu gebruikt wordt door zusterteam Toro Rosso in de Red Bull van 2019 komt te liggen. "We willen het best mogelijke pakket. We zitten eerste rang om te zien hoe de Honda-krachtbron presteert achterin de Toro Rosso."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"