Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Alleen zo kan Perez Verstappen verslaan"

Hij is vooralsnog de voornaamste uitdager van Max Verstappen. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez won dit seizoen al een GP en staat tweede in de WK-stand. Maar kan hij ook echt een bedreiging vormen voor de Nederlandse wereldkampioen?

Zelf presenteert Sergio Perez zich als een titelkandidaat. De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull laat geen kans onbenut om aan te geven dat hij dit seizoen echt wel wereldkampioen kan worden. De twee coureurs gingen met een puntje verschil naar Australië toe, maar waar Perez faalde in de kwalificatie, pakte Verstappen zijn tweede zege van het seizoen. Pas op de plaats voor Perez, die wel Fernando Alonso ruim voorblijft. Red Bull-teambaas Christian Horner is blij met de prestaties van Perez tot nu toe. "Vorig jaar reed hij enkele geweldige races, denk alleen maar aan Singapore. Daar boekte hij een uitstekende overwinning. Nu heeft hij het geweldig gedaan in de eerste races van het seizoen. Zijn vertrouwen is torenhoog."

Verstappen uitdagen?

Horner vindt het vooral prettig dat Perez zich nu meer kan meten met Verstappen dan eerdere jaren. "Dit is precies wat we willen. Twee coureurs die gaan pushen en elkaar uitdagen." Of Perez nu ook op het niveau is om Verstappen uit te dagen? Horner vindt dat nog te vroeg om te zeggen. "Het belangrijkste in zo'n lang seizoen als dit is dat het het gaat om consistentie. Het is een marathon en je moet het 23 races volhouden. Alleen zo kan je het verschil maken. Perez heeft een geweldige start gemaakt en beide coureurs drijven elkaar tot het uiterste. Dat is wat je wilt zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"