Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

Horner: "Als de situatie rond het coronavirus in China niet verandert, racen we sowieso niet"

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt er rekening mee dat de Grand Prix van China in april niet doorgaat, maar hij vertrouwt erop dat de FIA de zaken met zorg behandelt.

Verstappen China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van China zal moeten worden verreden in het weekend van 17 t/m 19 april. Vanwege het in China uitgebroken coronovirus staat die Grand Prix op losse schroeven en ook in buurland Vietnam zijn er de nodige zorgen over het wel of niet door kunnen laten gaan van de eerste Formule 1-race in dat land.

Red Bull-teambaas Christian Horner vertrouwt erop dat de FIA de zaken met zorg in de gaten houdt: "De Formule 1-bazen zetten zich met gepaste ijver in om te kunnen bepalen of de race misschien uitgesteld of afgelast dient te worden", zo wordt hij geciteerd door de BBC.

Eén ding is voor Horner zeer duidelijk en dat is dat er iets ten goede moet veranderingen in China om de race op het Shanghai International Circuit überhaupt door te kunnen laten gaan: "Als er niks verandert, racen we sowieso niet, want we kunnen er onder de huidige restricties niet eens komen."

Horner doelt daarmee op het zeer beperkte vliegverkeer van en naar de getroffen gebieden. De FIA zelf gaf eerder al aan de situatie nauwgezet in de gaten te houden en alles in het werk te stellen om de gezondheid van de wereldwijde motorsport-community te beschermen.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1