Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner: "Als we hier winnen kunnen we Mercedes overal verslaan"

In 2018 en 2019 kwam Red Bull veel en veel tekort op Paul Ricard, maar dit weekend rekende Max Verstappen in de kwalificatie af met zijn rivalen. Een belangrijk ijkpunt in de titelstrijd, zo oordeelt teambaas Christian Horner.

Een dikke seconde kwam Max Verstappen in 2019 tekort op Lewis Hamilton op Paul Ricard. Twee jaar later staat de Nederlander, tot verrassing van teambaas Christian Horner op poleposition.

"Het geeft ons meer vertrouwen, maar laten we kijken hoe het zondag gaat", vertelt hij aan Sky Sports. "Dit circuit is de laatste jaren altijd een Mercedes-bolwerk geweest."

"Als we ze hier kunnen verslaan, dan kunnen we ze ook echt overal verslaan. Er staat natuurlijk veel op het spel, maar het gehele team werkt ongelooflijk goed, maakt lange dagen. Het is moeilijk dit jaar, want je hebt de huidige auto, je hebt de auto van volgend jaar, je hebt te maken met de budget cap en alles wat er nog meer bij komt kijken."

"Het is fenomenaal om te zien hoe het hele team samenkomt en de druk op Mercedes legt!", aldus een dolblije Horner.

Horner verwacht niet direct een herhaling van Barcelona, waar Mercedes oppermachtig was tijdens de race. "Ze waren er erg snel en ik verwacht dat ze morgen ook weer erg competitief zullen zijn. Ik denk dat het mooie voor ons dit weekend is dat Checo er ook bij staat. Hij heeft twee weken geleden in Bakoe laten zien waar hij toe in staat is."

"Met twee auto's vooraan kan je spelen met twee verschillende strategieën. We staan er goed voor, voor de race. Het is belangrijk om een goede start te maken, de pitstops goed uit te voeren en de juiste strategie te hanteren. We mogen geen fouten maken."

Ook interessant:

Circuit Paul Ricard is een vreemd circuit. Grote uitloopstroken, voorzien van blauwe en rode verf. Wat gaat dit circuit brengen tijdens de Franse Grand Prix? Rudy van Buren neemt jou mee voor een vliegende ronde en legt jou de geheimen uit.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend