Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Als we winnen stoppen geruchten over vertrek Max Verstappen vanzelf'

Red Bull Racing teambaas Christian Horner verwacht dat alle geruchten over de toekomst van Max Verstappen stoppen op het moment dat het team races wint. Voorlopig is dat niet aan de orde. Red Bull maakt er geen geheim van dat het graag langer door wil met Max Verstappen, maar praten over een mogelijke contractverlenging is voorlopig niet aan de orde

Het huidige contract tussen Max Verstappen en Red Bull loopt nog tot eind 2019. Praten over de toekomst is volgens Horner zinloos. " Een contract moet het gezamenlijke belang van beide partijen centraal stellen. Het is daarom zinloos om nu al te praten over een contractverlenging. We moeten Verstappen eerst een auto bieden waarmee hij races kan winnen." " Ik ben ervan overtuigd dat we hierin slagen en als we dat doen dan verstommen ook de geruchten over een mogelijk vertrek van Max."

Het huidige silly season zit flink op slot en de topteams van Mercedes en Ferrari lijken vast te houden aan hun huidige coureurs. Mercedes wil het contract van Bottas met een jaar verlengen en Ferrari wil nog een jaar langer door met Raikkonen. Sebastian Vettel heeft eveneens een aflopend contract, maar wil slechts een jaar verlengen. Eind 2018 lopen de contracten van Hamilton en Ricciardo af. Daarmee komen er veel coureurs beschikbaar bij en voor de topteams. Over Verstappen wordt gezegd dat hij eind 2018 onder zijn Red Bull contract uit kan als het team niet presteert.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"