Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Anders kunnen we beter Formule E gaan doen"

Vorig raceweekend op de Red Bull Ring werd er door alle grote motorfabrikanten in de Formule 1 als ook met Audi en porsche gesproken over de Formule 1-motoren van de toekomst. Voor Red Bull-teambaas Christian Horner is het duidelijk waar het naartoe moet.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Inhoudelijk zullen we niet snel iets te horen krijgen over wat er is besproken op de Red Bull Ring tussen motorfabrikanten Ferrari, Mercedes, Renault en Honda, aangevuld meet Audi en Porsche. Red Bull-teambaas Christian Horner laat er ten overstaan van onder andere RacingNews365 niet veel meer over los dan het het 'constructieve' gesprekken waren.

Hij benadrukt het belang van het vinden van een goede motor voor 2025 of 2026, waarbij hij zelf wel bepaalde eisen aan de nieuwe krachtbron zou stellen: "We zien dat de huidige motoren nagenoeg onbetaalbaar zijn, iets waar niet goed over na is gedacht toen deze reglementen werden opgesteld."

"Ik denk echter dat we een geweldige kans hebben om op motorisch vlak iets moois neer te zetten voor de komende tien jaar. We kunnen iets anders proberen, waarmee we tegemoetkomen aan de roep om meer emoties en meer geluid. En natuurlijk moeten we aan bepaalde duurzaamheidsdoelen voldoen, maar de motoren moeten ook tot de verbeelding spreken, anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen."

"Hopelijk kunnen we met alle knappe koppen gezamenlijk met een aantrekkelijk plan komen voor 2025, of als we het helemaal goed willen doen, voor 2026", zo besluit de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in