Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "Anders kunnen we beter Formule E gaan doen"

Vorig raceweekend op de Red Bull Ring werd er door alle grote motorfabrikanten in de Formule 1 als ook met Audi en porsche gesproken over de Formule 1-motoren van de toekomst. Voor Red Bull-teambaas Christian Horner is het duidelijk waar het naartoe moet.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Inhoudelijk zullen we niet snel iets te horen krijgen over wat er is besproken op de Red Bull Ring tussen motorfabrikanten Ferrari, Mercedes, Renault en Honda, aangevuld meet Audi en Porsche. Red Bull-teambaas Christian Horner laat er ten overstaan van onder andere RacingNews365 niet veel meer over los dan het het 'constructieve' gesprekken waren.

Hij benadrukt het belang van het vinden van een goede motor voor 2025 of 2026, waarbij hij zelf wel bepaalde eisen aan de nieuwe krachtbron zou stellen: "We zien dat de huidige motoren nagenoeg onbetaalbaar zijn, iets waar niet goed over na is gedacht toen deze reglementen werden opgesteld."

"Ik denk echter dat we een geweldige kans hebben om op motorisch vlak iets moois neer te zetten voor de komende tien jaar. We kunnen iets anders proberen, waarmee we tegemoetkomen aan de roep om meer emoties en meer geluid. En natuurlijk moeten we aan bepaalde duurzaamheidsdoelen voldoen, maar de motoren moeten ook tot de verbeelding spreken, anders kunnen we net zo goed Formule E gaan doen."

"Hopelijk kunnen we met alle knappe koppen gezamenlijk met een aantrekkelijk plan komen voor 2025, of als we het helemaal goed willen doen, voor 2026", zo besluit de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend