Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner bedankt Mercedes en looft Red Bull na de overwinning van Verstappen

Christian Horner is natuurlijk zeer tevreden over het resultaat van Max Verstappen in zijn thuisrace. Voor de tweede keer op rij won hij de GP van Nederland, al was het in de slotfase van de race nog even spannend. Volgens Horner maakte Mercedes het echter makkelijk voor de Red Bull-rijder.

Met de overwinning in Zandvoort op zak heeft Max Verstappen opnieuw een klap uitgedeeld in het Formule 1-kampioenschap van 2022. De Limburger heeft een gigantische voorsprong van 109 punten op nummer twee Charles Leclerc, maar vanzelfsprekend was het winnen van zijn thuisrace niet. In de slotfase van de race werd het nog spannend tussen Verstappen en de mannen van Mercedes. Een late safety car zorgde er namelijk voor dat Lewis Hamilton en George Russell voor hem lagen, al maakte Russell uiteindelijk toch nog een pitstop voor de zachte band. Verstappen moest Hamilton op het circuit inhalen, maar na de herstart gebeurde dit meteen. Red Bull-teambaas Christian Horner is lyrisch over zijn coureur. "Een hele, hele speciale overwinning vandaag voor Max op zijn thuiscircuit", zegt hij bij Viaplay . "Het was weer ongelooflijk. Mercedes maakte het ons wat makkelijker toen ze George naar binnen haalden (voor nieuwe banden, red.). Max had toen alleen Lewis nog tussen hemzelf en de overwinning zitten en hij gaat er dan altijd voor. Ik heb er nooit aan getwijfeld en was er ook zeker niet bang voor", aldus de Britse teambaas.

Red Bull en Verstappen hielden het hoofd koel

Horner looft niet alleen de rijkunsten van Verstappen, maar ook de prestaties van Red Bull in zijn geheel. "Er moest zoveel gebeuren en gestuurd worden tijdens de safety cars en de virtual safety cars. Ik denk dat we op elk moment de juiste keuze hebben gemaakt. Verstappen stond onder grote druk, maar hij en het team hielden het hoofd koel." De enorme voorsprong van Verstappen en Red Bull in beide wereldkampioenschappen betekent niet dat de Oostenrijkse renstal alles nu rustiger aanpakt. Tijd voor feesten is er nauwelijks. "We bereiden ons snel weer voor op de volgende race in Monza, maar de komende uren zullen we nog even gaan genieten van dit geweldige resultaat", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi