Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner bedankt Ricciardo en Renault voor geweldige samenwerking

Het einde van het Formule 1-seizoen 2018 betekent ook het vertrek van zowel Daniel Ricciardo als de Renault-motor bij Red Bull.

De relaties met Daniel Ricciardo en Renault ontstonden jaren geleden. Ricciardo werd door Red Bull opgepikt en ondergebracht bij Toro Rosso, waarna hij vanaf 2014 uitkwam voor het fabrieksteam. Teambaas Horner gaat Ricciardo missen. "Abu Dhabi betekende het einde van een samenwerking van vijf jaar met Daniel. Ik vind het jammer dat hij bij ons vertrekt. Daniel was altijd een geweldig lid van ons team en we willen hem bedanken voor onze samenwerking."

Motorleverancier Renault leverde vanaf 2007 de krachtbron aan Red Bull. Een samenwerking die in de periode 2009 tot en met 2013 volop successen opleverde. Van 2010 tot en met 2013 was Red Bull dominant in de Formule 1 en verover het team vier rijderstitels met Sebastian Vettel. Daarnaast werd het team met Renault vier keer kampioen bij de constructeurs. "Er komt ook een einde aan onze samenwerking met Renault. Dit na 59 overwinningen, 160 podiumplaatsen en 8 wereldtitels. Het is een lange en succesvolle partnership geweest." "Nu dit hoofdstuk is afgesloten richten we op volgend seizoen en iedereen is al erg enthousiast. Het team heeft geweldig werk verricht dit seizoen en we zijn erg blij dat we de DHL Fastest Pit Stop Award gewonnen hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"