© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner bedankt Ricciardo en Renault voor geweldige samenwerking

26 nov. 2018 10:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het einde van het Formule 1-seizoen 2018 betekent ook het vertrek van zowel Daniel Ricciardo als de Renault-motor bij Red Bull.

De relaties met Daniel Ricciardo en Renault ontstonden jaren geleden. Ricciardo werd door Red Bull opgepikt en ondergebracht bij Toro Rosso, waarna hij vanaf 2014 uitkwam voor het fabrieksteam.

Teambaas Horner gaat Ricciardo missen. "Abu Dhabi betekende het einde van een samenwerking van vijf jaar met Daniel. Ik vind het jammer dat hij bij ons vertrekt. Daniel was altijd een geweldig lid van ons team en we willen hem bedanken voor onze samenwerking."

Motorleverancier Renault leverde vanaf 2007 de krachtbron aan Red Bull. Een samenwerking die in de periode 2009 tot en met 2013 volop successen opleverde. Van 2010 tot en met 2013 was Red Bull dominant in de Formule 1 en verover het team vier rijderstitels met Sebastian Vettel. Daarnaast werd het team met Renault vier keer kampioen bij de constructeurs.

"Er komt ook een einde aan onze samenwerking met Renault. Dit na 59 overwinningen, 160 podiumplaatsen en 8 wereldtitels. Het is een lange en succesvolle partnership geweest."

"Nu dit hoofdstuk is afgesloten richten we op volgend seizoen en iedereen is al erg enthousiast. Het team heeft geweldig werk verricht dit seizoen en we zijn erg blij dat we de DHL Fastest Pit Stop Award gewonnen hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen