© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Belachelijk dat Ticktum niet mag testen in Hongarije'

19 jul. 2018 08:45 Wanda Bisschop 3 reacties
Red Bull Racing had het liefst tijdens de testsessie na de GP van Hongarije Dan Ticktum ingezet maar de FIA heeft hier een stokje voor gestoken. De Formule 3-coureur beschikt nog niet over een superlicentie en krijgt daarom geen toestemming van de FIA om te testen.

Horner: 'Ticktum focust zich nu op titelstrijd in Formule 3'

Teambaas Christian Horner laat in gesprek met Autosport weten dat hij zich niet kan vinden in de beslissing van de FIA.

"Het is toch vreemd dat een coureur die Macau heeft gewonnen en dit jaar ook al meerdere races in de Formule 3 op zijn naam heeft geschreven, niet mag testen? Het testwerk is toch juist bedoeld om jonge rijders een kans te geven?"

Horner is van mening dat de FIA een andere koers moet varen.

"Ik vind dat de FIA hier opnieuw naar moet kijken, vooral omdat er nu wel coureurs mogen testen die heel wat minder hebben bereikt dan Ticktum."

Voor Ticktum zit er nu niks anders op dan zich volledig te richten op de Formule 3 maar zelfs bij de titel heeft hij nog te weinig punten om daadwerkelijk in de Formule 1 te mogen racen. Wel heeft hij dan genoeg punten verzameld voor de internationale A-licentie waardoor hij dan wel ingezet kan worden tijdens testsessies en eventueel in vrije trainingen zijn opwachting kan maken.

"Dan moet zich nu volledig focussen op het winnen van de titel in de Formule 3. Daar heeft hij dit jaar een goede kans voor. Hij is een ongelofelijk snelle rijder maar zit helaas niet bij een toonaangevende team. Ik denk dat Dan ongelofelijk sterk teruggekomen is na zijn problemen in de Formule 4 en de bijbehorende schorsing. Hij heeft een paar waardevolle lessen geleerd."

Doordat Ticktum definitief niet ingezet kan worden tijdens de testsessie in Hongarije neemt nu Jake Dennis een deel van het testen voor zijn rekening.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen