Horner bevestigt: Buemi keert niet terug bij Toro Rosso

14 sep. 2018 16:45 René Oudman 0 reacties
Het silly season van 2018 gaat alle kanten op. Het ene na het andere gerucht duikt op en de ene is nog ongeloofwaardiger dan de andere. Sebastien Buemi werd afgelopen week gefotografeerd terwijl hij een zitje paste in de Toro Rosso-fabriek paste, maar de heisa die daarover werd gemaakt bleek van de lucht gegrepen.

Red Bull-teambaas Christian Horner erkende na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore, waarin Buemi wederom pontificaal in beeld werd genomen terwijl hij in de Red Bull-box stond, dat de Zwitser volgend jaar niet op de grid staat.

"Sebastien maakt al jaren onderdeel uit van ons team, hij is erg belangrijk", doet Horner voor de camera van Sky Sports uit de doeken. "Er zijn wel een aantal teams in hem geïnteresseerd, maar hij blijft de komende drie seizoenen in dienst van Red Bull en hij zal de rol die hij nu heeft, blijven invullen."

Na zijn gedwongen vertrek uit de koningsklasse van de autosport, eind 2011, bleef Buemi verbonden aan Red Bull en Toro Rosso en voert voor beide stallen regelmatig testwerk uit in de simulator. Bovendien verzorgt hij bij tijd en wijle demonstraties. "Dat blijft hij doen, hij zal geen voltijdrijder meer worden", is Horner duidelijk.

"Sebastien zou het anders ook wel heel erg druk krijgen", lacht de teambaas van Red Bull, die refereert aan het programma van de Zwitser. Buemi rijdt namelijk in de Formule E én in het World Endurance Championship en wist in die laatstgenoemde klasse dit jaar, samen met onder meer Fernando Alonso, de 24 uur van Le Mans op zijn naam te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen