Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner bevestigt: "Nieuwe motor wordt vooralsnog een Red Bull-motor"

Als in 2025 of 2026 de nieuwe, nog bekend te maken motorformule haar opwachting maakt in de Formule 1, zal de Red Bull worden aangedreven door een Red Bull-motor. Teambaas Christian Horner bevestigde dat dat is hoe de plannen er nu bij liggen.

Horner Portimao
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Milton Keynes is Red Bull hard aan het werk om Red Bull Powertrains in gereedheid te brengen. De nieuwe tak van Red Bull moet komend jaar zorg dragen voor het onderhoud van de 'bevroren' Honda-motoren, maar moet ook de plek worden waar gewerkt wordt aan de volledig nieuwe Formule 1-motor die in 2025 of 2026 wordt geïntroduceerd.

Lange tijd leek Red Bull de deur open te houden voor een eventuele samenwerking met een nieuwe motorfabrikant, zoals bijvoorbeeld Porsche of Audi, maar Red Bull lijkt meer en meer het pad te bewandelen dat leidt naar volledige zelfstandigheid. De vraag of het aantrekken van Mercedes-motorgoeroe Ben Hodgkinson dat bewijst, antwoordt Horner ten overstaan van onder andere RacingNews365 niet direct. Wel bevestigt hij dat Red Bull een mega-investering doet om het motorproject te laten slagen.

"Het aantrekken van Ben (maar ook de bouw van een nieuw onderkomen, red.) geeft duidelijk aan dat we fors willen investeren in ons team. Ik denk dat we het dan hebben over de grootste investering sinds de overname van Jaguar in 2004. Het gaat om een geweldig commitment en we maken ons klaar om welke nieuwe reglementen dan ook te verwelkomen."

Makkelijk wordt het niet: "Het is een enorme uitdaging, maar ook een hele spannende uitdaging, die we volle bak aangaan. Buiten Ferrari is er geen enkel ander team dat in eigen huis ook de motor bouwt, met een directe samensmelting van beide afdelingen."

Als hij nogmaals gevraagd wordt welk etiket er op die nieuwe motor zal prijken, laat Horner uiteindelijk dan toch de naam Red Bull vallen: "We staan nog maar aan het begin van de reis, maar op dit moment zetten we er volledig op in een Red Bull-motor te bouwen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen