Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner bevestigt: "Nog een lange weg te gaan voor een Red Bull-Porsche-deal"

Red Bull en Porsche willen samen gaan werken, maar ondanks eerdere berichten is het zeker nog niet helemaal rond. Christian Horner bevestigt dat er nog 'een lang proces volgt'.

In aanloop naar de nieuwe motorreglementen, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd, zijn Red Bull en Porsche in gesprek om samen te gaan werken zodra die reglementen in 2026 ingaan. Eerder deze week meldden verschillende media dat de Duitse autofabrikant een aandeel van 50% had genomen in het Formule 1-team. Onze eigen Dieter Rencken vertelde op vrijdag al dat er nog veel meer haken en ogen zitten aan een mogelijke deal tussen de twee partijen . De definitieve motorreglementen staan namelijk nog niet op papier en ook Christian Horner bevestigt in gesprek met onder meer RacingNews365 dat er nog een lang proces aankomt voordat een deal definitief rond zal zijn.

Eerste de regels klaar hebben

Voordat Red Bull en Porsche in detail een deal uit kunnen werken, moeten eerst de motorregels voor 2026 duidelijk op papier staan en natuurlijk goed genoeg zijn om Porsche te overtuigen zich te committeren aan de Formule 1, vertelt de teambaas van het team in kwestie. "Er zijn nog een aantal grote obstakels waar we langs moeten voordat we vooruitgang kunnen boeken", vertelt Horner. "Dat gaat vooral over de definitieve technische, sportieve en financiële regels omtrent de motoren. Gaan deze eerlijk zijn voor de nieuwkomers in de strijd met de huidige motorleveranciers? Dat is het eerste stukje van de puzzel dat moet worden opgelost." Hij heeft er echter vertrouwen in dat dat snel gaat lukken. "Het is iets waarvan ik weet dat de FIA er hard aan werkt. Hopelijk gaan we dat in de komende weken zien. Als dat punt er komt, dan kunnen we verdere discussies voeren met de Porsche-mensen. Het wordt een relatief lang proces, zo neem ik aan." "De fundamentele vraag is hoe de regels voor 2026 er uit zullen gaan zien. Zijn ze aantrekkelijk genoeg voor partijen als Porsche en Audi om in de sport te stappen?", zo vraagt de Brit zich hardop af.

Red Bull kijkt naar de lange termijn

Horner benadrukt dat Porsche bij de Red Bull-filosofie moet passen en wil graag een partnerschap voor de langere termijn met de Duitse autofabrikant. "De discussies gaan nu nog vooral over de regels. Waar Red Bull naar kijkt is de lange termijn, niet de korte termijn." "Strategisch gesproken moet het hele plaatje in onze lange termijn plannen passen die wij hebben voor de Formule 1", aldus de teambaas van de renstal uit Milton Keynes.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin