Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner bevestigt Red Bull-teamorders met vragende blik op McLaren: "Dat zaait verwarring"

Waar McLaren het in de praktijk nog altijd na lijkt te laten om een duidelijke nummer-één coureur aan te wijzen, is die rolverdeling bij Red Bull-glashelder, zo geeft teambaas Christian Horner te kennen. Hij kijkt dan ook met een vragende blik naar McLaren.

Horner Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ja, McLaren liet weten dat Lando Norris nu echt de nummer-één coureur is, maar het was uiteindelijk Oscar Piastri die met de overwinning aan de haal ging na het drama voor Norris in de kwalificatie. Is McLaren niet te laat gekomen met die teamorder en is het niet wat vreemd dat men dat zo openlijk deelde in de media? Die vraag krijgt Red Bull-teambaas Christian Horner voorgelegd ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Normaal gesproken wordt dat soort zaken achter gesloten deuren afgehandeld, al weet ik niet wat nu de regels precies zijn, want die lijken voor verwarring te zorgen", aldus de Brit. Maar goed, elk team is anders, maar onze regels zijn glashelder."

"Wij hebben een coureur die vecht voor de wereldtitel en de Formule 1 is een teamsport. Het is overduidelijk dat het Sergio Perez zijn taak is om Max Verstappen tot het einde van het jaar te ondersteunen. Een aanwinst als Verstappen maak je niet tot tweede coureur. Bij McLaren ondertussen betaalt het team ongeveer vijf keer zoveel aan Norris dan aan Piastri, dus ik ga er vanuit dat Lando McLarens grootste aanwinst is."

"Maar de verwarring ontstaat als je niet van meet af aan duidelijk bent over je plannen. Maar ik denk dan ook dat Oscar het team hoofdpijn bezorgt. Hij wint races en doet het gewoon erg goed", aldus Horner, die de situatie vergelijkt met de Red Bull-situatie uit 2014: "Toen kwam Daniel Ricciardo bij het team en hij had eigenlijk de nummer-twee coureur naast Sebastian Vettel moeten zijn. Maar Daniel won drie races, Sebastian nul."

"Ik ben er vrij zeker van dat er bepaalde verwachtingen naar Oscar toe zijn uitgesproken, net zoals Ferrari dat bij Carlos Sainz en Mercedes dat bij George Russell zal hebben gedaan, maar hoofdpijn begint als de tweede coureur vóór de eerste coureur komt te staan."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"