Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner bevreesd voor Ferrari's sterkste eigenschap in Spanje

Christian Horner verwacht een lastige Grand Prix van Spanje. Red Bull neemt upgrades mee, maar ook Ferrari zit niet stil. Horner stipt een belangrijk voordeel voor de Scuderia aan.

De Grand Prix van Spanje wordt een 'compleet nieuwe uitdaging' voor Red Bull, zo verwacht teambaas Christian Horner. Het team van Max Verstappen neemt upgrades mee, maar ook Ferrari komt niet met lege handen. De Oostenrijkse renstal verwacht dat de concurrenten van Ferrari wat sterker zullen zijn op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Red Bull is de afgelopen races bezig geweest aan een opmars, waarbij het gat met Ferrari in de constructeursstand is teruggedrongen tot slechts zes punten. Ook in de coureursstand is het gat tussen Verstappen en WK-leider Charles Leclerc gekrompen naar negentien punten.

"Het ligt zeer dichtbij elkaar", zegt Horner tegen onder andere RacingNews365 als hij het gevecht met Ferrari bekijkt. "Barcelona wordt een compleet nieuwe uitdaging met bochten op hoge snelheid. We weten dat Ferrari erg sterk is hier." Met meerdere upgrades moet de F1-75 ook op de rechte stukken sneller zijn, al komt Red Bull zelf ook met een aantal upgrades.

Horner: 'We hebben nét genoeg snelheid'

De bochten op hoge snelheid zullen volgens Horner een voordeel zijn voor de concurrenten bij Ferrari, maar Verstappen en teamgenoot Sergio Perez hebben vooralsnog een belangrijk snelheidsverschil op de rechte stukken. "Ik denk dat we hier nét genoeg snelheid hadden om te kunnen verdedigen (in Miam, red.)", vervolgd Horner.

"We hebben de juiste balans gekozen wat betreft de set-up en de snelheid op het rechte stuk. De set-up is dit jaar logischerwijs heel anders. Er is geen rake (hellingsgraad van voor naar achter, red.) bij de auto, dus we hebben een auto ontwikkeld die snel is op de rechte stukken. Dit hebben we praktische elke race kunnen zien dit jaar."

Circuit de Barcelona-Catalunya heeft geen extreem lange rechte stukken en kenmerkt zich vooral door de vele bochten op hoge snelheid. Het Grand Prix-weekend van Spanje zal in het teken staan van upgrades bij de Formule 1-teams.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt