© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner bezorgd over nieuwe voorvleugels: "Kan de plank compleet misslaan"

21 dec. 2018 08:07 René Oudman 0 reacties
Met een hoop bombarie werd er een reglementswijziging voor het Formule 1-seizoen 2019 gepresenteerd. Vanaf volgend jaar zijn de voorvleugels van de Formule 1-bolides een stuk minder complex dan dat deze heden ten dage zijn. Veel kenners hebben zich positief uitgelaten over deze nieuwe regel, maar Red Bull-teambaas Christian Horner wil vooralsnog niet de polonaise lopen.

De Britse beleidsbepaler van de stal waarvoor Max Verstappen in 2019 zijn derde complete seizoen af zal werken, meent dat er nog niets duidelijk is over het gedrag van de nieuwe voorvleugels tot men er een aantal wedstrijden mee heeft gereden. Volgens Horner kan het reglement evengoed de verkeerde kant op slaan: de succesvolle teambaas is op zijn zachtst gezegd bezorgd.

"Het is een grote verandering", wijst Horner op de nieuwe reglementen omtrent de voorvleugels. "Het één heeft met het ander te maken en al met al wordt dit een behoorlijk dure investering. Zal het de wagens makkelijker worden gemaakt om hun voorganger te volgen? Wellicht een beetje, maar ik verwacht er niet teveel van. Waarschijnlijk zal er wel een team zijn dat het helemaal voor elkaar heeft en misschien zijn er ook wel een paar stallen die compleet de mist in gaan. Als dat gebeurt, zullen de onderlinge gaten alleen maar groter worden. Volgens mij kan alleen stabiliteit de afstand tussen teams verkleinen."

"Helaas waren er een aantal elementen in het onderzoek waaraan sportief eindverantwoordelijke Ross Brawn werkte, die door de FIA als kersen uit de taart zijn geplukt. De bond zag maar al te graag dat er noviteiten werden geïntroduceerd voor volgend seizoen. Helaas hebben teams als Mercedes en Ferrari dit aangemoedigd en daarom moeten we er in 2019 al mee rijden. Ik heb het vermoeden dat er meerdere teams zullen zijn die met kennis achteraf gaan roepen dat volgend jaar toch niet het beste moment was om deze nieuwe regelgeving te introduceren. Maar goed, laten we eerst maar zien hoe alles in zijn werk gaat."

De RB15 van Red Bull Racing, die getooid zal gaan met de nieuwe voorvleugel, wordt bestuurd door Verstappen en Pierre Gasly. De laatstgenoemde mag na iets meer dan een volledig seizoen de overstap maken vanuit zusterteam Toro Rosso. Gasly scoorde in 2018 29 WK-punten, waarmee hij een vijftiende plek in het eindklassement wist te veroveren. Verstappen werd vierde, de Nederlander won twee Grands Prix in 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen