Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Horner: "Bij straf Verstappen in Oostenrijk waren de fans de echte verliezers geweest"

Al terugblikkend op de eerste seizoenshelft geeft Christian Horner nogmaals aan opgelucht te zijn met de beslissing van de stewards om Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk geen straf te geven na het gevecht met Charles Leclerc.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het einde van de Oostenrijkse Grand Prix ontvouwde zich een prachtige strijd om de overwinning tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Twee opeenvolgende ronden vochten de kemphanen om het been en uiteindelijk ging Verstappen er na een spectaculaire inhaalactie mee heen. Na de race duurde het echter een geruime tijd voordat de overwinning van de Nederlander officieel werd, aangezien de stewards lang onderzoek deden naar zijn racewinnende inhaalactie.

Uiteindelijk oordeelden de stewards, tot tevredenheid van Red Bull-teambaas Christian Horner, dat Verstappen geen penalty kreeg. Volgens de Brit was het een schande voor de sport geweest als het wel zo was geweest: "De raceprincipes die alle Formule 1-coureurs al vanaf het karten kennen, zouden in Oostenrijk door het uitdelen van een penalty in één keer uit het raam zijn gegooid."

"Leclerc hield simpelweg de deur open, Max lag bij de apex van de bocht lichtjes voor en had daarom alle recht om de bocht te dicteren. In mijn ogen was er daarom geen enkele twijfel mogelijk, maar ik begrijp wel dat de stewards er op zijn minst naar moesten kijken", zo wordt de Brit geciteerd tegenover Autosport.com.

"Uiteindelijk was het een prachtige race en als er een penalty was uitgedeeld, dan waren Formule 1-fans over heel de wereld de echte verliezers geweest. Achteraf is het daarom de juiste beslissing gebleken van de stewards om niet in te grijpen, die hopelijk in de toekomst voor meer harde, maar faire races zal zorgen", aldus Horner.

2 reacties